| sadowod.com | vivaspb.com |

Το BBC Ουκρανίας ανακοίνωσε τους νικητές του βραβείου "Βιβλίο 2017"

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Book2017

Το βραβείο "Βιβλίο 2017" είναι ένα πρόγραμμα του BBC Ουκρανίας, το οποίο παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ).
Το Βιβλίο της Χρονιάς του 2017 είναι η συλλογή διηγημάτων «Η Γη των χαμένων ή οι μικρές τρομακτικές ιστορίες» της Κατερίνας Καλίτκο στην κατηγορία Παιδικό Βιβλίο – «Κόμπ ι κομπάνια» («Ο υπολογιστής και η παρέα») της Άννας Κόρσουνοβα.

Ο εκδότης του Ευρωπαϊκού Τμήματος του BBC World Service, Αρτέμ Λις δήλωσε: «Τα θέματα που διαπραγματεύεται η Κατερίνα Καλίτκο στο βιβλίο της έχουν ιδιαίτερη σημασία τώρα, όπου ο κόσμος φαίνεται όλο και περισσότερο χωρισμένος. Τονίζει τη σημασία της απλής ανθρώπινης επικοινωνίας και την κατανόηση μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές εμπειρίες ζωής, διαφορετικές ιστορίες και αξίες».

Η Σβιτλάνα Πίρκαλο, Σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΤΑΑ και μέλος της κριτικής επιτροπής, σχολίασε για το παιδικό βιβλίο της Άννας Κόρσουνοβα: "Νικητής στην κατηγορία "Παιδικό Βιβλίο της Χρονιάς" - μια υπέροχη ιστορία για το πώς να αφήσεις τον υπολογιστή και να βρεις τη φιλία και την περιπέτεια. Απηχεί τα αγαπημένα κλασικά έργα της ουκρανικής λογοτεχνίας για παιδιά. Μόνο αν βυθιστείς ολοταχώς στη ζωή, μπορείς να ζήσεις πραγματικά τα παιδικά σου χρόνια , να έχεις πραγματικούς φίλους, να καταπολεμήσεις την αδικία - και όλα αυτά θα είναι διασκέδαση! Αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς τους, οι οποίοι και αυτοί εξαρτώνται από τα κοινωνικά δίκτυα. "

Και οι δύο συγγραφείς-νικήτριες θα λάβουν ανταμοιβή των £1.000. Οι εκδότες των δύο νικητήριων βιβλίων θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα λογότυπα της ετήσιας έκδοσης του ΒΒC στις επόμενες εκδόσεις τους.


Μετάφραση: Ολεξάνδρα Τσιούπεκ

Πηγή: 1