| sadowod.com | vivaspb.com |

"Εκλογές" στο Ντόνμπας

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

DonbasElections

Εκλογές διεξάγονται στις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία. Το Κίεβο κάνει λόγο για παράνομη διαδικασία που στηρίζει μόνο το Κρεμλίνο, ενώ και οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους πολίτες να μην προσέλθουν στις κάλπες.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ουκρανικού υπουργείου εξωτερικών, το οποίο και σε ανακοίνωση του σημειώνει: Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις παράνομες ενέργειες της Ρωσίας σε σχέση με τις ψεύτικες «εκλογές» που διεξάγονται στις προσωρινά κατεχόμενες περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ της Ουκρανίας. Ντόνετσκ. Η Ρωσία παραβιάζει τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου, καθώς και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Κανείς δεν θα αναγνωρίσει αυτές τις εκλογές και το όποιο αποτέλεσμα. Δεν πληρούν όσα προβλέπει η ουκρανική νομοθεσία. Οι εκλογες αυτές πραγματοποιούνται υπο τον φόβο των ρωσικών πολυβόλων, σε κατεχόμενο έδαφος. Είναι πραγματικά απαράδεκτο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Εν τω μεταξυ η Μόσχα αρνείται κάθε εμπλοκή στην εκλογική διαδικασία.

Από την αρχή της Ρωσικής επιθετικότητας το 2014 περισσότεροι από 10.220 άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 2.335 στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δηλώνει o ΟΗΕ.