| sadowod.com | vivaspb.com |

Η PACE αναγνώρισε την κατοχή μέρους του Ντονμπάς από τη Ρωσία

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 98 βουλευτές ψήφισαν για δύο αντίστοιχες τροπολογίες. Επίσης, το PACE επιβεβαίωσε την καταδίκη της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) αναγνώρισε την κατοχή από τη Ρωσική Ομοσπονδία των εδαφών του Ντονμπάς που είναι πέρα ​​από τον έλεγχο της Ουκρανίας. Αυτό αναφέρεται στο ψήφισμα «Περί έκτακτης ανάγκης ...» σχετικά με τις περιπτώσεις αναστολής ορισμένων άρθρων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέχρι σήμερα, πιθανότητες αναστολής έχουν ήδη διερευνηθεί στην Ουκρανία (μετά την επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας), στη Γαλλία (μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις) και στην Τουρκία (μετά την απόπειρα πραξικοπήματος).

Κατά την εξέταση του ουκρανικού μπλοκ, η Συνέλευση υποστήριξε σχεδόν ομόφωνα δύο τροπολογίες, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι τα ανεξέλεγκτα εδάφη των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ είναι «προσωρινά κατεχόμενα εδάφη που ελέγχονται από τη ρωσική κατοχική διοίκηση».

Για τις δύο αντίστοιχες τροπολογίες, ψήφισαν 98-100 βουλευτές, έναντι - 3-4 βουλευτών. Ενάντια στην επιβεβαίωση αυτής της αναγνώρισης, ψήφισαν οι βουλευτές, οι οποίοι σχετίζονται με τις φιλο-ρωσικές δυνάμεις - τη γερμανική "Lefts" και τις «Εναλλακτικές για τη Γερμανία», καθώς και το Ολλανδικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Επίσης, σε αυτό το ψήφισμα, η PACE επιβεβαίωσε την καταδίκη της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη