| sadowod.com | vivaspb.com |

Το ουκρανικό κοινοβούλιο συμφώνησε με την αποδοχή ξένων στρατευμάτων για συμμετοχή σε ασκήσεις το 2017

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

MilitaryTraining2017

MilitaryTraining2017

Η Verkhovna Rada της Ουκρανίας επέτρεψε την είσοδο των ενόπλων δυνάμεων άλλων χωρών στην επικράτεια της Ουκρανίας το 2017 για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις.

Το έγγραφο προβλέπει την εισαγωγή στη χώρα των ενόπλων δυνάμεων ξένων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και των άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό για να συμμετάσχουν σε πολυεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις για την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων, και στις ουκρανό-αμερικανικές ασκήσεις «Sea Beeze- 2017» και «Rapid Trident-2017».

Σε σύνολο, στα πλαίσια των πολυεθνικών ασκήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο έδαφος της Ουκρανίας το 2017, θα επιτραπούν μέχρι και 3000 στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και άλλων χωρών μελών του ΝΑΤΟ και των κρατών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σύμπραξη για την Ειρήνη» με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων 6 αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Στο πλαίσιο των ουκρανό-αμερικανικών ασκήσεων «Sea Breeze - 2017» τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο 2017 η Ουκρανία θα δεχτεί στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας έως 10 πλοία, 5 υποβρύχια, 10 αεροσκάφη και ελικόπτερα, και 60 μηχανοκίνητα οχημάτα.

Το 2017 θα πραγματοποιηθούν επίσης 16 ασκήσεις έξω από την Ουκρανία, στις οποίες θα συμμετάσχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Εκπαιδεύσεις προγραμματίστηκαν στη Σλοβακία, στην Πολωνία, στη Λιθουανία, στη Δανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιορδανία, δύο εκπαιδεύσεις στη Βουλγαρία, στη Γερμανία και στη Γεωργία, τρεις εκπαιδεύσεις στη Ρουμανία. Επιπλέον, μία από τις πολυεθνικές ασκήσεις ( «Saber guardian -2017») θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία ταυτόχρονα.

Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1