| sadowod.com | vivaspb.com |

Η PACE εξέδωσε δύο ψηφίσματα σχετικά με την Ουκρανία

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κύριες θέσεις: Τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν από την Ουκρανία. Οι εκλογές στο Ντονμπάς δεν μπορούν να γίνουν», ανάρτησε στα Social Media η Gerashchenko.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση υιοθέτησε δύο ψηφίσματα για την Ουκρανία σύμφωνα με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις της ουκρανικής αντιπροσωπείας, σύμφωνα με όσα έγραψε το μέλος της αντιπροσωπείας, Irina Gerashchenko, στο Facebook.

Σύμφωνα με τη Gerashchenko, οι βασικές θέσεις του ψηφίσματος είναι οι εξής: «Ο Πατριωτικός Πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας, τα ρωσικά στρατεύματα που πρέπει να αποσυρθούν από την Ουκρανία, οι εκλογές στο Ντονμπάς οι οποίες υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να διεξαχθούν».

«Η Ρωσία έχει την πλήρη ευθύνη για τα κατεχόμενα εδάφη, διότι αυτή ελέγχει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί εκεί! Στο Ντονμπάς και στην Κριμαία έγινε στρατιωτική εισβολή! Οι λεγόμενες Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ δημιουργήθηκαν και υποστηρίζονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία και δεν είναι νόμιμες» πρόσθεσε η Irina Gerashchenko.

Το πρώτο ψήφισμα αρχικά λεγόταν «Οι πολιτικές συνέπειες της κρίσης στην Ουκρανία», όμως στο τέλος η PACE ενέκρινε τις τροπολογίες της ουκρανικής πλευράς και άλλαξε την ονομασία σε «Οι πολιτικές συνέπειες της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία». Ψηφίστηκε από 73 μέλη της PACE.

Κατά το δεύτερο ψήφισμα, με τίτλο «Διορθωτικά μέτρα σε περιπτώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα ουκρανικά έδαφη, τα οποία είναι έξω από τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών» ψήφισαν 87 μέλη της PACE.

«Το κείμενο της έκθεσης περιλαμβάνει και μια παράγραφο στην οποία η PACE καταδικάζει τις παράνομες εκλογές που διεξήχθησαν στην Κριμαία, στη Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θεωρεί τα αποτελέσματα άκυρα και δεν τα αναγνωρίζει, τόσο για το ζήτημα των τεσσάρων συνοικιών της Κριμαίας, όσο και σχετικά με την ένταξη της στην εκλογική περιφέρεια, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα της Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για πρώτη φορά εκφράστηκε ότι η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι αμφισβητήσιμη» δήλωσε ο βουλευτής Olexiy Goncharenko.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: ua.korrespondent.net