| sadowod.com | vivaspb.com |

Μαύρη λογιστική του κόμματος του Γιανουκόβιτς

. ΠΟΛΙΤΙΚΗ

BlackCashRegioni1

Ο βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου, δημοσιογράφος Serhiy Leshchenko, δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με παράνομα έξοδα του κόμματος «Partiya Regioniv» («Κόμμα των Περιφερειών») το 2012 και κάλεσε την επιβολή του νόμου για να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά της πολιτικής διαφθοράς.

Περισσότερα από 66 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν παράνομα από το «Κόμμα των Περιφερειών» κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 - πριν και αμέσως μετά την κοινοβουλευτική εκστρατεία. Αυτό δήλωσε ο Serhiy Leshchenko την Τρίτη, 31 Μαΐου στο Κίεβο. Ο βουλευτής τόνισε ότι δημοσιεύει μόνο ένα κλάσμα δεδομένων από αυτά που έλαβε.

Ωστόσο, ακόμη και πληροφορίες που δημοσίευε ο Leshchenko δείχνουν μια μαζική πολιτική διαφθορά, όπως πληρωμές σε άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες για την ψηφοφορία στη Verkhovna Rada ( το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας) προς το συμφέρον του «Κόμματος των Περιφερειών». Δείχνουν επίσης το κόστος των «τζην» (δημοσιεύματα στα μμε κατά παραγγελία), και τη δωροδοκία των μελών της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Ο πολιτικός τόνισε ότι η ουκρανική πολιτική πρέπει να αλλάξει. «Πρέπει το συντομότερο να ξεκινήσει στην πράξη η ηλεκτρονική διακυβέρνηση χρηματοδότησης των κομμάτων. Όσο πιο γρήγορα θα γίνει αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει η διαδικασία κάθαρσης», είπε.

Μαύρη λογιστική του κόμματος του Γιανουκόβιτς

Το κόστος της πολιτικής του Γιανουκόβιτς γράφτηκε λεπτομερέστερα, το σύνολο των εξόδων είναι πάνω από 66 εκατομμύρια USD. Αυτά τα χρήματα ξόδεψαν τα μέλη του κόμματος για «ανάγκες του κόμματος» σε λιγότερο από έξι μήνες του 2012.
Το καλειδοσκόπιο ονομάτων είναι εντυπωσιακό: πρώην και νυν βουλευτές, πρώην υπουργοί, μέλη της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, CEO των τηλεοπτικών καναλιών, ηγέτες των κοινωνικών υπηρεσιών και πολιτικοί σύμβουλοι.

Τεράστια ποσά παρεχόταν όχι μόνο για την οικοδόμηση του πολιτικού επιχειρηματικού γίγαντα «Κόμμα των Περιφερειών», αλλά και για μικρές ευχαριστίες στους ηγέτες. Για παράδειγμα, μεταξύ των πληρωμών συναντάται η «προπληρωμή για το ρολόι» στο ποσό των 67.000 USD.

Νωρίτερα, στις 28 Μαΐου, ο πρώην αναπληρωτής του πρόεδρου της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας), Viktor Trepak παρείχε στην Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NABU) μαύρη λογιστική που καλύπτει όλο την περίοδο διακυβέρνησης του Γιανουκόβιτς. Αλλά η NABU προς το παρόν «δεν μπορεί να σχολιάσει τα έγγραφα ή να δώσει οποιεσδήποτε αξιολογήσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Trepaka». Σύμφωνα με τον τελευταίο, οι συνολικές δαπάνες του «Κόμματος των Περιφερειών» για πολιτική διαφθορά ανήλθε σε περίπου 2 δισεκατομμύρια USD.


Σύνταξη, μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1

*Το κόμμα «Partiya Regioniv» («Κόμμα των Περιφερειών») ιδρύθηκε το 1997. Στις 19 Απριλίου 2003, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς έγινε αρχηγός του . Στις 28 Μάρτιου του 2014, ο Γιανουκόβιτς παραιτήθηκε και στη συνέχεια κατέφυγε στην Ρωσία. Το κόμμα στη πραγματικότητα αποσυντέθηκε. Τα πρώην «πρόσωπα» του «Κόμματος των Περιφερειών» τώρα οδηγούν το «Μπλοκ της αντιπολίτευσης». Τα πρώην μέλη του «Κόμματος των Περιφερειών» μπορεί επίσης να έχουν βρεθεί στο κόμμα «Αναβίωση», στο «Δυνατή Ουκρανία», στο «Κόμμα Ανάπτυξης της Ουκρανίας» και άλλα.