| sadowod.com | vivaspb.com |

Η υποστήριξη της θέσης της Ουκρανίας στον ΟΗΕ για την Κριμαία είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

UNUkraine

UNUkraine

Στις 17 Δεκεμβρίου, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα που ξεκίνησε από την Ουκρανία, με 40 κράτη συν-συγγραφείς. Το έγγραφο υποστηρίχθηκε από 66 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Το ψήφισμα προτρέπει τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το κατεχόμενο ουκρανικό έδαφος της Κριμαίας και να τερματίσει την κατοχή των ουκρανικών εδαφών. Υπάρχει επίσης μια σοβαρή ανησυχία για τη στρατιωτικοποίηση της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία ως χώρα-κατακτητής. Επίσης, εξέφρασε την «πιο σοβαρή ανησυχία για την επικίνδυνη επιδείνωση των εντάσεων και άσκοπη χρήση βίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων και τριών σκαφών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στις 25 Νοεμβρίου 2018 στη Μαύρη Θάλασσα». Οι υπογράφοντες του ψηφίσματος προέτρεψαν τη Ρωσική Ομοσπονδία να αποδεσμεύσει άνευ όρων και αμέσως τα πληρώματα και τα σκάφη.

UNUkraine1

«Η ευρεία υποστήριξη της θέσης μας σχετικά με την Κριμαία και την καταδίκη της στρατιωτικοποίησης της Μαύρης και της Αζοφικής Θάλασσας είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία: οι προκλήσεις και τα εγκλήματα της Ρωσίας δε μένουν απαρατήρητα από τη διεθνή κοινότητα και το κράτος-επιτιθέμενος θα αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση», είπε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο ευχαρίστησε κάθε κράτος που υποστήριξε το ψήφισμά του.

«Η Ουκρανία είναι ευγνώμων στην Ελλάδα, η οποία υποστήριξε το ψήφισμα του ΟΗΕ A / 73 / L.47 «Το πρόβλημα της στρατιωτικοποίησης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης (Ουκρανία) και των μερών της Μαύρης και της Αζοφικής Θάλασσας» και ήταν μία από τις χώρες συν-συγγραφείς», δήλωσε η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία.


Άννα Μανιάτη