| sadowod.com | vivaspb.com |

Σχόλιο της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία σχετικά με πληροφορίες περί εγκαινίων στην Ελλάδα «αντιπροσωπείας» της τρομοκρατικής οργάνωσης «DNR»

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικά με τις πληροφορίες περί εγκαινίων στην Αθήνα αυτοαποκαλούμενης «επίσημης αντιπροσωπίας της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονέτσκ (DNR)» η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία δηλώνει το εξής.

Η λεγόμενη «Λαϊκή Δημοκρατίας Ντονέτσκ» είναι τρομοκρατική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διαπράττουν τις τρομοκρατικές ενέργειες και ανομία σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας του Ντονέτσκ με την διοίκηση, την πλήρη υποστήριξη και χρηματοδότηση από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

 Δυστυχώς, ορισμένοι ξένοι υπήκοοι συνειδητά η ασυνείδητα υποστηρίζουν την ένοπλη επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και γίνονται συνένοχοι στα εγκλήματα του κράτους-εισβολέα κατά του ουκρανικού λαού. ΄Έτσι πρωτοβουλία των εγκαινίων στην Ελλάδα της αυτοαποκαλούμενης «αντιπροσωπείας DNR» αποτελεί αποκλειστικά την ιδιωτική πρωτοβουλία του υπηκόου της Ελλάδας, που αναμένεται να λάβει την κατάλληλη νομική εκτίμηση των ουκρανικών αρχών Δημόσιας Τάξης καθώς και της ελληνικής πλευράς.

Η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ευγνώμων στην Ελληνική Δημοκρατία για την πάγια και σαφή στάση της για τον σεβασμό της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Τα σήματα, που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Ουκρανία του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριου Αλέξη Τσίπρα στις 8 και 9 Φεβρουάριου 2017, κατέδειξαν με σαφήνεια αυτό. Η σταθερότητα της στάσης αυτής επιβεβαιώθηκε και στην απάντηση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Στράτου Ευθυμίου στις 21/03/2017 σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πληροφορίες περί εγκαινίων αυτοαποκαλούμενης «επίσημης αντιπροσωπίας της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονέτσκ» στην Ελλάδα. 

Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ, Στράτου Ευθυμίου, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πληροφορίες περί εγκαινίων αυτοαποκαλούμενης " επίσημης αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντόνετσκ" στην Ελλάδα