| sadowod.com | vivaspb.com |

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την κατάργηση της βίζας για την Ουκρανία

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΕ

VisaFree

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο του Eurointegration, η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνόδου ολομέλειας του Ε.Κ.

521 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της έγκρισης του σχεδίου νόμου για την ένταξη της Ουκρανίας στη λίστα των τρίτων χωρών, για τους πολίτες των οποίων καταργείται η υποχρέωση βίζας. 75 βουλευτές καταψήφισαν, 36 απείχαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 5 Απριλίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έγινε η συζήτηση για το ουκρανικό θέμα, στην οποία οι εκπρόσωποι των δεξιών και νεοφασιστικών ομάδων εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την έγκριση της απόφασης, συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα βουλευτή Ελευθέριου Συναδινού από τη «Χρυσή Αυγή».
«Συνάδελφοι, μόλις ακούσαμε τις ομιλίες των πρακτόρων του Πούτιν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε η Anna Maria Corazza Bildt υπό τα χειροκροτήματα των συναδέλφων της.

Μετά την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το καθεστώς χωρίς βίζα για την Ουκρανία πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ. Αναμένεται ότι θα τεθεί σε πραγματική ισχύ στις αρχές Ιουνίου.

Η ψηφοφορία, η οποία έλαβε χώρα σημαίνει ότι οι Ουκρανοί κάτοχοι των βιομετρικών διαβατηρίων θα είναι σε θέση να επισκεφθούν την ΕΕ για έως και 90 ημέρες κατά την διάρκεια έξι μηνών για τουριστικούς, εμπορικούς και άλλους σκοπούς, αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα να εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: 1