| sadowod.com | vivaspb.com |

Καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ChildrenInGreece0

ChildrenInGreece0

Φέτος, στα πλαίσια των διαφόρων φιλανθρωπικών έργων τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα θα έχουν πάνω από 350 παιδιά από την Ουκρανία.

Από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ambotis Foundation» ακόμη μια φορά διοργανώθηκε η αναψυχή και εξυγίανση των παιδιών από το ορφανοτροφείο της περιοχή Μπίλγκοροντ-Δνείστροβσκιι περιφέρειας Οδησσού. Φέτος, χάρη στο κοινωφελες έργο, στην Ελλάδα ήρθαν 28 παιδιά ηλικίας 8 έως 17 ετών, η φιλοξενία των οποίων συμπληρώθηκε από πολιτιστικά ψυχαγωγικά και αθλητικά προγράμματα.

Στις 6 Ιουνίου 2017, την τελευταία βραδιά των Ελληνικών τους διακοπων, διοργανώθηκε μεγάλη γιορτή στην οποία τα παιδιά ετοίμασαν μια συναυλία, τραγουδώντας ουκρανικά τραγούδια, χορεύοντας και παρουσιάζοντας πανέμορφες χορογραφίες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόξενος - επικεφαλής του Προξενείου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Oleksandr Voronin και η επικεφαλής της «Ουκρανικής Κοινότητας Βορείου Ελλάδος – ΔΖΕΡΕΛΟ (ΠΗΓΗ)» κα. Vita Ploskinna, οι οποίοι μοίρασαν στα παιδιά αναμνηστικά δώρα.

ChildrenInGreece2

ChildrenInGreece2


Με την ευκαιρία αυτή, το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη εκφράζει ευγνωμοσύνη στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ambotis Foundation» για την εφαρμογή του ανθρωπιστικού έργου της φιλοξενίας των παιδιών από την Ουκρανία και στην Επιτροπή Κηδεμόνων - Διοίκηση του ορφανοτροφείου της περιοχή Μπίλγκοροντ-Δνείστροβσκιι για τη συμβολή τους στην εκπαίδευση και τη φροντίδα των παιδιών, που το χρειάζονται.

Αναχώρησε για τη Λήμνο η πρώτη ομάδα παιδιών από τα συνολικά 350 που πρόκειται φέτος να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του επικεφαλής του Ιδρύματος Μπούμπουρα και πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων στην Ουκρανία κ. Παντελή Μπούμπουρα.

Η πρώτη ομάδα παιδιών, 150 στον αριθμό, έφυγε στις 8 Ιουνίου από την Μαριούπολη με προορισμό το νησί του Β. Αιγαίου. Πρόκειται για παιδιά που ζουν σε μια περιοχή στην οποία κυριολεκτικά μαίνεται πόλεμος τα τελευταία τρία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτά να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές στο όμορφο νησί, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους. Οι συγκεκριμένοι μαθητές κατάγονται από περιοχές όπου ζει μεγάλος ελληνικός πληθυσμός και συγκεκριμένα από τα χωριά Τσερμαλίκ, Αντρίιβκα, Κάμενκα, Σαρτανά, Νοβοσέλιβκα, Γρανίτνε, Σταροϊγνάτιβκα, Μίρνε και Μπουγάς.

ChildrenInGreece1

ChildrenInGreece1


Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά μένουν σε περιοχές δίπλα στις οποίες διεξάγονται μάχες σχεδόν σε καθημερινή βάση και για αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη ψυχολογική μέριμνα. Για αυτό, έμπειροι δάσκαλοι θα βρίσκονται δίπλα τους καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λήμνο. Τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε διάφορες πολιτιστικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.



Πηγή: Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Συνδεσμος Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων στην Ουκρανία