| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία έχει υπογράψει ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα στον κόσμο

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 23 Ιανουαρίου, στο Νταβός της Ελβετίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υπογραφής της σημαντικότερης οικονομικής συμφωνίας μεταξύ των NBT, Total και ΕΤΑΑ για το πρότζεκτ «Sivash».

Το έγγραφο υπογράφηκε με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Σούμα Τσακραμπάρτι.

«Βλέπουμε ότι η Ουκρανία θα εξελιχθεί σε ηγέτη στον τομέα αυτό, καθώς είναι το μεγαλύτερο έργο αιολικής ενέργειας. Η υπογραφή αυτού του εγγράφου δείχνει ότι η χώρα έχει μεταρρυθμιστεί. Η Ουκρανία έχει ήδη μεταρρυθμίσει τον ενεργειακό τομέα της εδώ και αρκετά χρόνια, προσεγγίζοντας τα πρότυπα της ΕΕ», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΑΑ μετά την υπογραφή του εγγράφου.

Την υπογραφή της πιο σημαντικής σύμβασης σχολίασε και ο Πετρό Ποροσένκο. Σημείωσε τη σημασία του γεγονότος ότι οι επενδύσεις από το εξωτερικό αυξάνονται συνεχώς στην Ουκρανία, ειδικά σε τομείς όπως η ανανεώσιμη ενέργεια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η άφιξη των Γάλλων επενδυτών στη χώρα μας, αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του Συμβουλίου Επενδύσεων υπό τον Πρόεδρο της Ουκρανίας.

«Όταν οι εταιρείες με συνολική κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθονται στο τραπέζι και στέλνουν μερικά από αυτά τα χρήματα στην Ουκρανία, αυτό είναι η σπουδαιότερη απόδειξη των αλλαγών που σημειώθηκαν στο κράτος. Οι επενδυτές εμπιστεύονται την Ουκρανία και το ουκρανικό επιχειρηματικό περιβάλλον», γράφει ο αρχηγός του κράτους στο Twitter.

Η υπηρεσία Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Επενδύσεων, ανέφερε ότι η NBT σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο συγκρότημα αιολικής ενέργειας στην Ουκρανία. Η εταιρεία έχει αρκετές δυνατότητες να κατασκευάσει επιπλέον 700-800 MW αιολικής δυναμικότητας στη χώρα μας.

Έγινε γνωστό ότι η κατασκευή μεγάλης κλίμακας θα ξεκινήσει στην περιοχή Ζαπορίζια, τους επόμενους έξι μήνες. Νωρίτερα, η NBT συμφώνησε να επενδύσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή 64 αιολικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με συνολική χωρητικότητα μέχρι 250 MW στην περιοχή Χερσόν.

Υπενθυμίζουμε, ότι έγινε γνωστό ποιος δεν θα συμμετάσχει στο οικονομικό φόρουμ «Νταβός - 2019». Εκπρόσωποι του φόρουμ στο Νταβός αρνήθηκαν να έχουν ρώσους χορηγούς προκειμένου να αποφύγουν την πρόσκληση των ολιγαρχών του Κρεμλίνου.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: news.finance.ua