| sadowod.com | vivaspb.com |

Η γεωργία έγινε ο πιο κερδοφόρος κλάδος της ουκρανικής οικονομίας το 2017

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Georgia

Το επίπεδο της κερδοφορίας της λειτουργικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων της γεωργίας, δασών και αλιείας το 2017 ήταν 22,7% έναντι 8,9% στο σύνολο της οικονομίας της Ουκρανίας, δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Διάδοσης Επιστημών «Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας», Ακαδημαϊκός Γιούρι Λουπένκο

σχολιάζοντας πρόσφατα δημοσιευμένα στατιστικά στοιχεία .

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βιομηχανία έλαβε περίπου 79,1 δις. Γρίβνες καθαρού κέρδους, το οποίο είναι το υψηλότερο μεταξύ όλων των τύπων της οικονομικής δραστηριότητας, και σχεδόν για 25 δις. γρίβνες υπερβαίνει τα κέρδη της βιομηχανίας.

Η γεωργία παρείχε το 43,5% των καθαρών κερδών όλων των ουκρανικών επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών 86,1% γεωργίας, δασών και αλιείας.
Ωστόσο, το περασμένο έτος το εισόδημα των γεωργικών επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 11,6 δις. γρίβνες σε σχέση με το 2016. Ενώ το μερίδιο των μη κερδοφόρων επιχειρήσεων αυξήθηκε από 12,3% σε 13,9%, είπε ο ακαδημαϊκός.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το κόστος εργασίας στην καλλιέργεια είναι μόνο 5,2% για την φυτική παραγωγή και 7,6%.για τα ζωικά προϊόντα. Δηλαδή η σχετικά υψηλή κερδοφορία της γεωργίας δεν παρέχει μια αντίστοιχη αύξηση των εισοδημάτων των απασχολημένων στον αγροτικό τομέα, κατέληξε στο συμπέρασμα ο Γιούρι Λουπένκο.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1