| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία δε χρηματοδοτεί την εκπαίδευση των παιδιών «για να σκοτώσουν τους Ρώσους»

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

MinMolodi

Την περασμένη εβδομάδα, μια σειρά από διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ειδήσεις που περιέχουν ψευδή στοιχεία.

«Μαζί με τους συναδέλφους ήρθαμε προ εκπλήξεως από το υλικό που δημοσιεύεται στην The Washington Post στις 12 Νοεμβρίου με τίτλο "Training kids to kill at Ukrainian nationalist camp" και στη συνέχεια σε πολλές διεθνείς δημοσιεύσεις.
Οι συντάκτες είπan ότι το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού φέρεται να χρηματοδοτεί τις ριζοσπαστικές εθνικιστικές οργανώσεις. Ειδικότερα, το άρθρο ανέφερε ότι φέτος το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού έχει διαθέσει 4 εκατομμύρια γρίβνες (περίπου 150.000 δολάρια) για τη χρηματοδότηση ορισμένων κατασκηνώσεων νέων που διοργανώθηκαν από εθνικιστές και συγκεκριμένα, από την οργάνωση νεολαίας «Sokil Svobody» (αετός της ελευθερίας), η οποία διδάσκει την ιδέα να σκοτώσουν τους Ρώσους και το υπουργείο φέρεται να υποστηρίζει την ξενοφοβία και το ρατσισμό», είπε σε σχόλια ο Υπουργός νεολαίας και αθλητισμού της Ουκρανίας, Ιγκόρ Ζντάνοφ.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι φέτος, 4 εκ. γρίβνες διατέθηκαν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου για την υποστήριξη των έργων μη-κυβερνητικών οργανώσεων όπως: κατασκηνώσεις, σεμινάρια, συνέδρια, οι οποίες πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με το θέμα της εθνικοπατριωτικής εκπαίδευσης.
Ο περιφερειακός οργανισμός νεολαίας «Sokil Svobody» υπέβαλε έγγραφα για συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό, αλλά η αίτησή του απορρίφθηκε και αυτό αναφέρεται στην απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού: http://www.dsmsu.gov.ua/media/2018/05/24 /34/Rishennya_3.pdf

Κατά την εξέταση των προτάσεων, η επιτροπή ανταγωνισμού του Υπουργείου τις αναλύει, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας ξενοφοβικών και ρατσιστικών εκδηλώσεων. Κανένας οργανισμός, για τον οποίο υπάρχουν γεγονότα παράνομης δραστηριότητας, μεταξύ άλλων με βάση την ξενοφοβία, που θεσπίστηκε με δικαστική απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος της Ουκρανίας, δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό.

«Λυπάμαι που οι σεβαστές εκδόσεις ‘υιοθέτησαν’ το εν λόγω επίκαιρο θέμα χωρίς να ελέγξουν τα γεγονότα», πρόσθεσε ο Υπουργός και κάλεσε τους Ουκρανούς και ξένους δημοσιογράφους σε γόνιμη και ειλικρινή συνεργασία.


Άννα Μανιάτη