| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι Ουκρανοί αγοράζουν μαζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ποια είναι τα πιο δημοφιλή μοντέλα

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ηγέτης της ουκρανικής αγοράς παραμένει το Nissan Leaf
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων με ηλεκτρικούς κινητήρες στην Ουκρανία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, αυξήθηκαν 1,5 φορά σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, συνολικά σε 1915 μονάδες. Αυτό αναφέρθηκε από την Ένωση των κατασκευαστών αυτοκινήτων της Ουκρανίας. 

«Μέσα στις έξι μήνες το ουκρανικό πάρκο ηλεκτρικών οχημάτων αναπληρώθηκε με 1915 νέα αυτοκίνητα. Έτσι, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, η ζήτηση για αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό, αυξήθηκε κατά το ήμισυ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Η ικανοποίηση για τη ζήτηση οφειλόταν κυρίως στην εισαγωγή μηχανημάτων που ήταν ήδη σε λειτουργία, το μερίδιο των οποίων στις πρωτογενείς εγγραφές έφτανε το 85%.
 
Το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ουκρανία, παραμένει το Nissan Leaf, καθώς 1282 αυτοκίνητα του συγκεκριμένου μοντέλου, έλαβαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο την ουκρανική άδεια κυκλοφορίας.

Το δεύτερο, όσον αφορά τον αριθμό πρωτογενών εγγραφών, με δεκαπλάσια απόσταση από τον πρωτοπόρο, είναι το αυτοκίνητο BMW i3, το οποίο προτίμησαν 129 οδηγοί.

Το Tesla μοντέλο S, το οποίο επέλεξαν 95 Ουκρανοί, είναι το τρίτο στην ιεραρχία του εξάμηνου στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Mercedes-Benz B Electric Drive, την οποία αγόρασαν 57 οδηγοί. Με την πεντάδα των κορυφαίων κλείνει με το ηλεκτρικό Smart Fortwo (50 τεμάχια).
 
Επίσης στο ΤΟΠ-10 της πρωτογενούς αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά το πρώτο εξάμηνο περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα μοντέλα: Tesla Model X - 46 τεμ., KIA Soul EV - 37 τεμ., Toyota RAV-4 EV - 33 τεμ., Volkswagen e-Golf - 31 τεμ., Fiat 500e και Hyundai Ioniq με το ίδιο αποτέλεσμα - 26 αυτοκίνητα.
 
Υπενθυμίζουμε ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων με ηλεκτρικό κινητήρα στην Ουκρανία το 2017 αυξήθηκε κατά 2,3 φορές σε σύγκριση με το 2016, συνολικά σε 2697 μονάδες. Το Υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτων σε 15% έως το 2020, ως μέρος του προγράμματος για την τόνωση της ανάπτυξης της αγοράς ηλεκτρικών μεταφορικών μέσων.
 
Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη
 
Πηγή: znaj.ua