| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο Πατριάρχης Φιλάρετος ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ενιαίας αυτοκέφαλης εκκλησίας

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Filaret

Ο σχηματισμός μιας ενιαίας αυτοκέφαλης εκκλησία έχει ήδη ξεκινήσει στην Ουκρανία. Διότι πολλοί πιστοί αφήνουν το Πατριαρχείο Μόσχας και πάνε στο Πατριαρχείο του Κιέβου.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου του Κιέβου, Φιλάρετος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν θα υπάρξει μια αυτοκέφαλη εκκλησία, θα υπάρξει και ο κόσμος της εκκλησίας.

«Η μία αυτοκέφαλη εκκλησία θα γίνει οπωσδήποτε. Γιατί «θα»; Επειδή θα υπάρχει το κράτος. Αν θα υπάρχει το κράτος, θα πρέπει να είναι σε αυτή τη χώρα και μία Ορθόδοξη Εκκλησία, και όχι αρκετές ορθόδοξες εκκλησίες. Γι 'αυτό και πιστεύουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου του Κιέβου.

Ο Πατριάρχης Φιλάρετος είπε ότι τώρα η διαδικασία σύνδεσης έχει ήδη αρχίσει και πολλοί πιστοί του Πατριαρχείου Μόσχας περνάνε στο Πατριαρχείο του Κιέβου.

"Γιατί περνάνε; Επειδή βλέπουν ότι το Πατριαρχείο του Κιέβου είναι στην πραγματικότητα η ουκρανική εκκλησία που προστατεύει το ουκρανικό κράτος, το λαό της Ουκρανίας και τα συμφέροντα της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, η μοναδική εκκλησία θα υπάρξει οπωσδήποτε», τόνισε ο Φιλάρετος.

Στο πλαίσιο του τρέχοντος πολέμου στο Ντόνμπας, ο Πατριάρχης Κιέβου και πασών των Ρως της Ουκρανίας, δήλωσε ότι εκτός από την εκκλησία, την ίδια υψηλή εμπιστοσύνη από τους Ουκρανούς έχει και ο στρατός.

«Γιατί να εμπιστεύονται το στρατό; Επειδή βλέπουν ότι ο στρατός υπηρετεί το λαό της Ουκρανίας», είπε.


Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 1