| sadowod.com | vivaspb.com |

Το παλάτι Μαριίνσκι δέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Mariinski0

Μετά από πολλά χρόνια αποκατάστασης, στο Κίεβο άνοιξε το παλάτι Μαριίνσκι.

Ειδικότερα, η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Ουκρανίας, Πετρό Ποροσένκο πραγματοποιήθηκε ήδη τον Ιανουάριο, όπου προσκλήθηκαν οι επικεφαλείς διπλωματικών αποστολών ξένων κρατών και διεθνών οργανισμών διαπιστευμένων στην Ουκρανία.

"Το παλάτι Μαριίνσκι μετά την αποκατάσταση φαίνεται πολύ όμορφο. Το χειμώνα, το χιόνι πίσω από τα παράθυρα προσθέτει παραμυθένια επίδραση. Την τελευταία φορά ήμουν εδώ το 2006. Σήμερα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας πραγματοποίησε ετήσια διπλωματική υποδοχή στο Μαριίνσκι. Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία χαιρέτισαν τους επισκέπτες στις ανακαινισμένες αίθουσες. Είναι υπέροχο ότι η παράδοση των διπλωματικών δεξιώσεων στο Μαριίνσκι επιστρέφει», δήλωσε η κα Γκεράσενκο.

Στην πραγματικότητα, το παλάτι Μαριίνσκι φαίνεται υπέροχο σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η κατασκευή αυτού του μεγάλου παλατιού ξεκίνησε με την παρουσία της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, η οποία συμφώνησε συγκαταβατικά να έχει την οικία της και στο Κίεβο, στις όχθες του Δνείπερου και οικοδομήθηκε κατά την περίοδο από το 1744 έως το 1752. Το Παλάτι Μαριίνσκι είναι ένα από τα μαργαριτάρια των μεγάλων αρχιτεκτονικών δημιουργιών (το έργο του Ραστρέλλι, υπό τον έλεγχο του αρχιτέκτονα Ιβάν Μιτσούριν) και ένα από τα πιο όμορφα κτίρια στο Κίεβο, το οποίο επιτυγχάνει μια αυστηρή αρμονία των αναλογιών και ισορροπία των συμμετρικών συνθέσεων.

Υπενθυμίζουμε, ότι το 2018 στην Ουκρανία θα είναι το έτος της ανάκτησης και αποκατάστασης της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Μετάφραση: Κίρα Βερεστσάγκινα