| sadowod.com | vivaspb.com |

ΘΕΣγάλα, πιες: Ακολουθήσαμε τη συμβουλή και πήγαμε σε ΑΤΜ γάλακτος

. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

MilkATM

Μετά την Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, σειρά έχει η Αθήνα να γνωρίσει το project ΘΕΣγάλα.

Μια νέα πρωτοποριακή ιδέα συστήνει στην Αθήνα εδώ και λίγους μήνες ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, που προχωρά σε επέκταση και στην πρωτεύουσα. Έχοντας ήδη κάνει αίσθηση στην αγορά της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης ο ΘΕΣγάλα προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας των 10 πρώτων αυτόματων πωλητών στην Αθήνα, όπου διαθέτει τα προϊόντα του στους καταναλωτές απ’ ευθείας από τους παραγωγούς του.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το φρέσκο, λίγων ωρών, συνεταιριστικό γάλα, από τους αυτόματους πωλητές, που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση πριν από 3 χρόνια σε πολλές γωνιές της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι γειτονιές που διαθέτουν τα δικά τους ΑΤΜ γάλατος είναι το Περιστέρι, το οποίο διαθέτει δυο καταστήματα, ο Πειραιάς, η Νίκαια, το Αιγάλεω, το Παγκράτι, οι Αμπελόκηποι, το Γαλάτσι, το Χαλάνδρι, και ο Νέος Κόσμος.

Μετά την έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων στην πρωτεύουσα, ο ΘΕΣγάλα, διαθέτει συνολικά 43 καταστήματα σε τρεις πόλεις, ενώ στοχεύει στην άμεση επέκταση του των καταστημάτων του, τόσο και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όσο και σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας.

Το ξεκίνημα του Συνεταιρισμού
“Όλα ξεκίνησαν με την πρώτη σταγόνα”, αναφέρει ο ΘΕΣγάλα, το 2001 όταν μια ομάδα παραγωγών με νέες απόψεις και φιλοσοφία αποφάσισε να δημιουργήσει τον συνεταιρισμό. Ο συνεταιρισμός αλλάζει το τοπίο της ελληνικής κτηνοτροφίας με μια σειρά από καινοτομίες. Ενώ, σήμερα χάρη στις οργανωμένες και συστηματικές προσπάθειες των μελών του, ο ΘΕΣγάλα αποτελεί τόσο τον μεγαλύτερο παραγωγικό συνεταιρισμό αγελαδινού γάλακτος στη χώρα μας, όσο και ένα πρότυπο μοντέλο συνεταιριστικής λειτουργίας.
Ο ΘΕΣγάλα αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής.

Το γάλα του Συνεταιρισμού που διατίθεται στους αυτόματους πωλητές (ΑΤΜ), παράγεται καθημερινά στις φάρμες των παραγωγών του ΘΕΣγάλα, μεταφέρεται και παστεριώνεται στις σύγχρονες, πλήρως πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και φτάνει στα μηχανήματα διάθεσης σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του.

Το News247.gr επισκέφθηκε το κατάστημα Παγκρατίου, προκειμένου να καταγράψει από κοντά την καινοτομία των ΑΤΜ γάλατος.

Στα καταστήματα οι αυτόματοι πωλητές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν στους καταναλωτές το γάλα της προτίμησης της τους, δηλαδή γάλα πλήρες, ενός ή μισού λίτρου, γάλα ελαφρύ, ενός ή μισού λίτρου, ημίσκληρο τυρί συσκευασμένο, λευκό αγελαδινό τυρί, επίσης συσκευασμένο και φυσικά σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Τόσο τα τυριά όσο και το σοκολατούχο γάλα παρασκευάζονται από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα από τις φάρμες του ΘΕΣγάλα. Στους αυτόματους πωλητές, διατίθενται επίσης γυάλινα μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων και πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης ενώ οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δικά τους μπουκάλια για την προμήθεια του γάλακτος.

Η διαδικασία και η χρήση των μηχανημάτων είναι απλή και περιγράφεται με ευανάγνωστες οδηγίες. Ακόμη, όμως και αν κάποιος δυσκολευτεί, τότε υπάρχει πάντα στο κατάστημα κάποιος εργαζόμενος, που είναι διαθέσιμος να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές και να τους ενημερώσει για το νέο εγχείρημα, που φιλοδοξεί να κατακτήσει την αγορά.

Τα βήματα για να αγοράσει ο καταναλωτής το γάλα του είναι απλά. Αρχικά προμηθεύεται το μπουκάλι, είτε πλαστικό- μιας χρήσης, είτε γυάλινο πολλαπλών χρήσεων, από τον αυτόματο πωλητή. Η εταιρία τονίζει πως ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να αγοράζει κάθε φορά νέο μπουκάλι, μπορεί να το φέρει από το σπίτι του, αρκεί να είναι γυάλινο, για λόγους υγιεινής. Στη συνέχεια το τοποθετεί στο ΑΤΜ γάλατος. Αυτό με τη σειρά του, μόλις αποστειρωθεί το γεμίζει με γάλα, ανάλογα με τις οδηγίες που έχει λάβει, δηλαδή μισό ή ένα λίτρο.

Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα θα είναι από 1€ το λίτρο, με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας του ΘΕΣγάλα, έως 1,10€, με τη χρήση μετρητών.

Φυσικά, τα ΑΤΜ γάλατος διαθέτουν ηλεκτρονικό πίνακα, όπου ο καταναλωτής μπορεί να δει την ημερομηνία παστερίωσης και λήξης προκειμένου να γνωρίζει τα πάντα σχετικά με το προϊόν που αγοράζει.

Η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στην Αθήνα, ξεκίνησε το Μάρτιο και μέχρι στιγμής τα μηνύματα για την πώληση των διαθέσιμων προϊόντων σ’ αυτά είναι πολύ θετικά, με αρκετούς καταναλωτές να εμπιστεύονται την ποιότητα και την λογική τιμή διάθεσής τους.

Αναλυτικά, μπορείτε να βρείτε τα καταστήματα στις παρακάτω διευθύνσεις:

Παγκράτι: Φιλολάου 85 & Ολυμπιάδος

Αμπελόκηποι: Πανόρμου 29 & Αλφειού

Νέος Κόσμος: – Αγκύλης 50 & Ευδόξου

Γαλάτσι: Τράλλεων 128 & Παπαφλέσσα 28

Χαλάνδρι: Λεωφ. Πεντέλης 48 & Διογένους 2

Νίκαια: Καραϊσκάκη 6 & Περιστάσεως

Αιγάλεω: Δημοκρατίας 69 & Κορυδαλλού

Περιστέρι: Τζων Κέννεντυ 146

Περιστέρι: Αισώπου 31 & Ορφέως

Πειραιάς: Σκουλούδη 34 & Σερφιώτου



Εύη Κιόρρι


Πηγή: 1