| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο κόσμος πρέπει να συμβάλει στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας - Πρωθυπουργός της Νορβηγίας

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η διεθνής κοινότητα οφείλει να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας». Αυτό δήλωσε η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Στην ήπειρό μου, στην Ευρώπη, απειλούνται οι θεμελιώδεις κανόνες και αρχές του διεθνούς δικαίου. Πρέπει να αποκατασταθεί η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της», δήλωσε η Σόλμπεργκ. Σημείωσε επίσης ότι «οι υπεύθυνοι για σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, θα πρέπει να λογοδοτούν».

«Οι συνέπειες της αστάθειας αφορούν όλους μας. Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες απαντήσεις. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να μπορεί να ενεργεί, όπως και εμείς, τα κράτη και οι περιφερειακές οργανώσεις. Οι ζώνες συγκρούσεων και αστάθειας χρησιμεύουν ως φυτώρια για εξτρεμισμό και διεθνή τρομοκρατία», δήλωσε η επικεφαλής της νορβηγικής κυβέρνησης.

Η Σόλμπεργκ υποσχέθηκε επίσης να εργαστεί για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να κάνει την οργάνωση πιο «διαφανή, αποτελεσματική και αντιπροσωπευτική».

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: day.kyiv.ua