| sadowod.com | vivaspb.com |

Συστήματα αντιαρματικών Javelin θα παραδοθούν στην Ουκρανία με δαπάνη των ΗΠΑ

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Javeline

Javeline

Η Ουκρανία θα λάβει αμυντικά όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες δωρεάν, συνολικού ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων από αυτά που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον αμυντικό προϋπολογισμό της.

Ωστόσο, το Κογκρέσο των ΗΠΑ πρέπει να εγκρίνει έναν κατάλογο όπλων που θα παρασχεθούν. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή της η πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Mari Jovanovich. Η πρεσβευτής σημείωσε επίσης ότι πρόκειται για βοήθεια στην Ουκρανία από την αμερικανική κυβέρνηση και όχι για εμπορικές προμήθειες.

«Είμαστε ευτυχείς που η απόφαση αυτή εγκρίθηκε. Αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα, η οποία είναι σημαντική για την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας », ανέφερε η Jovanovich.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, η Ουκρανία θα είναι εξοπλισμένη με αντιαρματικά συστήματα Javelin, όπως πληροφόρησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας στις 17 Ιανουαρίου 2018.

Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βίκτορ Μουζένκο διαβεβαιώνει ότι ειδικά οι ειδικοί χώροι αποθήκευσης όπου θα αποθηκεύονται τέτοια όπλα είναι έτοιμοι. Όσον αφορά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα συστήματα θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ουκρανία, ο στρατηγός σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να λάβουν τα Javelin εντός έξι μηνών.


Άννα Μανιάτη