| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο αριθμός των αμάχων θυμάτων στο Ντονμπάς, αυξήθηκε κατά 110% σε σχέση με πέρυσι - Hug

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΟΑΣΕ κατέγραψε τη σχέση μεταξύ του επιπέδου της βίας και του αριθμού των θυμάτων. 

Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2017, ο αριθμός των αμάχων θυμάτων στο Ντονμπάς αυξήθηκε κατά 110%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ειδικής αποστολής παρακολούθησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία Alexander Hug, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο.

«Από την αρχή του τρέχοντος έτους, έως τις 24 Μαΐου, επιβεβαιώνονται 225 περιπτώσεις θυμάτων άμαχου πληθυσμού. Από αυτούς 44 σκοτώθηκαν και 181 τραυματίστηκαν. Κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, επιβεβαιώσαμε 107 περιπτώσεις (84 τραυματίες και 23 νεκροί). Αυτό δείχνει μια αύξηση της τάξης του 110 % σε σύγκριση με τα στοιχεία για την ίδια περίοδο το 2016» τόνισε.

«Την περασμένη εβδομάδα, όταν παρακολουθούσαμε μια τάση μείωσης του επιπέδου της βίας, καταγράψαμε 6 θύματα μεταξύ των άμαχων. Ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του. Πριν από την περασμένη εβδομάδα (8 - 14 Μαΐου) επιβεβαιώσαμε τα στοιχεία για 16 περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων για πέντε θανάτους», δήλωσε ο Hug.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μία άλλη περίπτωση, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε. Ο Hug είπε επίσης ότι ένα 4χρονο παιδί έμεινε ορφανό, όταν, σύμφωνα με την αποστολή, βλήματα πυροβολικού χτύπησαν το σπίτι της οικογένειάς του στο Avdiyivka.

«Προφανώς, υπάρχει μια σχέση μεταξύ του επιπέδου της βίας και του αριθμού των θυμάτων. Όσο περισσότερες είναι οι εκρήξεις και οι πυροβολισμοί, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ότι άνθρωποι να τραυματίζονται ή να πεθαίνουν» - είπε ο Hug.

«Για δύο εβδομάδες, από τις 8 έως τις 21 Μαΐου, πάνω από το 81% των πολιτών σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού, σχεδόν 14% από πυροβολισμούς με σκοπευτικά όπλα και σχεδόν 5% από εκρήξεις ναρκών και πολεμοφόδιων που δεν είχαν εκραγεί πιο πριν. Αυτοί οι αθώοι άνθρωποι εκτόξευσαν τη λίστα των νεκρών και των τραυματιών, η οποία γίνεται όλο και μεγαλύτερη», τόνισε ο Hug.

Μετάφραση: ΙωάνναΤελιανίδη

Πηγή: unian.ua