| sadowod.com | vivaspb.com |

Συμφωνία Poroshenko - Μέρκελ για κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Poroshenko και η Μέρκελ συμφώνησαν κοινό σχέδιο δράσης, για την περίπτωση που η Ρωσία εξακολουθήσει να μην συμμορφώνεται με τη συμφωνία του Μινσκ.

Το θέμα της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής του G7. Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γερμανία, όπου είχε συνομιλίες με την Άνγκελα Μέρκελ.

Υπενθυμίζουμε ότι  η συνάντηση των ηγετών των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασίλειου, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας, θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαΐου στο νησί της Σικελίας.

Ο Poroshenko δήλωσε: «Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αν η συμφωνία του Μινσκ δεν θα τηρείται, τότε θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι κυρώσεις της ΕΕ να συνεχιστούν. Είναι σημαντικό ότι αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την παραμονή της συνόδου κορυφής G7. Στη Σικελία, το θέμα της Ουκρανίας θα σταθεί ψηλά στην ημερήσια διάταξη. Και σε αυτό το ζήτημα θα υπάρχει επίσης παρουσία στη συνάντηση G20.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σημείωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του σχεδόν τρίωρου διαλόγου με τη Μέρκελ, κατέληξε σε συμφωνία, σχετικά με το συντονισμό πράξεων και δράσεων, με τον νεοεκλεγέντα επικεφαλής της Γαλλίας Emanuel Macron. Ωστόσο, η γερμανική πλευρά υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή του G7 για την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 5.ua