| sadowod.com | vivaspb.com |

Την τελευταία εβδομάδα οι παραβιάσεις του «καθεστώτος σιωπής» στο Ντόνμπας αυξήθηκαν κατά 230%

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ειδικής αποστολής επιτήρησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, Αλεξάντρ Χουγκ είπε ότι την περασμένη εβδομάδα η κατάσταση της ασφάλειας στην ανατολική Ουκρανία επιδεινώθηκε.

«Ο αριθμός των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός που καταγράφηκαν από την ειδική αποστολή επιτήρησης  του ΟΑΣΕ, υπερδιπλασιάστηκε σε σύγκριση με την προτελευταία εβδομάδα.  Στην πραγματικότητα, ήταν η τρίτη σε βαθμό  έντασης  της βίας από την αρχή της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας» - είπε ο Χούγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση του επιπέδου της βίας ήταν ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου του αριθμού των καταγεγραμμένων περιπτώσεων χρήσης απαγορευμένων όπλων από τις συμφωνίες του Μινσκ - τανκς, όλμους και πυροβολικό, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων (MLRS).

«Σε σύγκριση με πριν από την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιπτώσεων χρήσης απαγορευμένων όπλων την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 230%,» - είπε ο εκπρόσωπος της ΕΑΕ του ΟΑΣΕ. Πρόσθεσε ότι ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το ποσοστό αυτό περιλαμβάνει τουλάχιστον 400 επιθέσεις με χρήση των MLRS.

Από την αρχή, η ΕΑΕ επιβεβαίωσε περίπου 86 θύματα μεταξύ των αμάχων, 16 από αυτούς - με μοιραίες συνέπειες. Σύμφωνα με τον Αλεξάντρ Χουγκ, τα 28 άτομα μεταξύ των θυμάτων είναι γυναίκες.

Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: unian.ua1, unian.ua2