| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία προσφέρει στην Ελλάδα τη σύναψη συμφωνιών που θα βοηθήσουν την επιστροφή των καταδικασθέντων

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Embassy Agreement

Η Ουκρανία προσφέρει στην Ελλάδα τη σύναψη διμερούς συμφωνίας για την εποπτεία των υπό όρους καταδικασθέντων ή απολυθέντων προσώπων, η οποία θα διευκολύνει σημαντικά την επιστροφή αυτών των ανθρώπων στην πατρίδα τους.

Αυτό αναφέρεται από την υπηρεσία Τύπου της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα μετά τη συνάντηση του πρέσβη της Ουκρανίας, Σεργκίι Σουτένκο με την Γενική Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου.

«Ο Πρέσβης της Ουκρανίας τόνισε την πρόταση της ουκρανικής πλευράς, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων Ουκρανών πολιτών στην Ελλάδα, να συνάψει διμερή συμφωνία για την εποπτεία των υπό όρους καταδικασθέντων ή απολυθέντων προσώπων. Αναμένεται ότι η έγκριση των διατάξεων της εν λόγω συμφωνίας από τις ελληνικές αρμόδιες αρχές θα λάβει χώρα σύντομα . Συμφώνησαν ότι αυτή η συμφωνία θα διευκολύνει σημαντικά την επιστροφή αυτών των ανθρώπων στην Ουκρανία», λέει η αναφορά της Πρεσβείας.

Όπως ενημέρωσε η Πρεσβεία, οι πλευρές συζήτησαν, επιπλέον, τις δυνατότητες των διμερών σχέσεων του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση για τη μεταφορά καταδίκων της 21ης Μαρτίου 1983, η οποία θα διευκολύνει την επιστροφή στην Ουκρανία των πολιτών της, ιδίως εκείνων που καταδικάστηκαν στην Ελλάδα σε μακρόχρονη φυλάκιση για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας, ο Πρέσβης επίσης πρόσφερε στην κα Δημητρίου-Βασιλοπούλου την ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας και του Γενικού Εισαγγελέα της Ελλάδας, η οποία έγινε δεκτή με ενδιαφέρον από την Γενική Εισαγγελέα.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη