| sadowod.com | vivaspb.com |

Ουκρανία και Ελλάδα συζήτησαν το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο χωρών

. ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

OmelyanXrisoveloniSea00

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών της Ουκρανίας, η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου έχει υψηλές εμπορικές και οικονομικές προοπτικές για τις δύο χώρες.

Η Ουκρανία και η Ελλάδα συζήτησαν το ενδεχόμενο της υλοποίησης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο χωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τόπο της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Υποδομών της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν, κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Οδησσό την Τετάρτη 1 Ιουνίου, ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών Volodymyr Omelyan και η Ελληνίδα υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη "συζήτησαν τη δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ουκρανίας και της Ελλάδας".

Σύμφωνα με Volodymyr Omelyan η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου έχει υψηλές εμπορικές και οικονομικές προοπτικές για τις δύο χώρες.
Επιπλέον, η υπηρεσία Τύπου του Ουκρανικού υπουργείου αναφέρει, ότι ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας σημείωσε, ότι η Ουκρανία ενδιαφέρεται για την επέκταση της διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα, προκειμένου να συμπεριληφθούν θέματα, όπως η εναρμόνιση της νομοθεσίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ σχετικά με την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Πηγή: 1