| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία υπέβαλε στην ΕΕ προτάσεις για μια σειρά πρωτοβουλιών, σχετικών με τη μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο πλευρών - Poroshenko

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΕ

Σχετίζεται με την ένταξη στις τελωνειακές και ενεργειακές ενώσεις της ΕΕ

Ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι η Ουκρανία υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μια σειρά από πρωτοβουλίες σχετικές με τη μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο πλευρών. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Ουκρανίας στους συμμετέχοντες του ουκρανικού οικονομικού φόρουμ, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ηγέτη της χώρας.

«Η ουκρανική πλευρά έχει ήδη υποβάλει προτάσεις για νέες πρωτοβουλίες στην ηγεσία της ΕΕ, σχετικές με ένα στρατηγικό όραμα μακροπρόθεσμης συνεργασίας», δήλωσε ο Ποροσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλάμε για ένταξη στην Τελωνειακή Ένωση της ΕΕ, στην Ενεργειακή Ένωση της ΕΕ, στον Κοινό Αεροπορικό Χώρο και στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά.

Ο Ποροσένκο τόνισε ότι η υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών θα μετατρέψουν πραγματικά τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας σε ανατολικά σύνορα της ΕΕ, ακόμη και πριν την ένταξη de jure (εκ του νόμου) της Ουκρανίας στην ΕΕ.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής, θα πλησιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα κριτήρια ένταξης στην ΕΕ: η Ουκρανία ενσωματώνεται τομεακά με την ΕΕ, σχεδόν όπως κάθε άλλη χώρα της ΕΕ», κατέληξε ο πρόεδρος.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: rbc.ua