| sadowod.com | vivaspb.com |

Τα ουκρανικά προϊόντα συνεχίζουν να κατακτούν τον κόσμο

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατά τη διάρκεια των 4 μηνών του 2018, η Ουκρανία εξήγαγε αγαθά αξίας 15,5 δισ. δολαρίων, δηλαδή 1,8 δισ. δολαρίων, ή 12,8% περισσότερα από ό, τι τον Ιανουάριο-Απρίλιο του 2017.

Η αύξηση των εξαγωγών τον Ιανουάριο-Απρίλιο του 2018 πραγματοποιήθηκε σε 22 περιφέρειες της Ουκρανίας, η μεγαλύτερες από τις οποίες ήταν οι εξής επτά περιοχές: του Ντνιπρό, του Ντόνετσκ, της Ζαπορίζιε, της Ζακαρπάτσκα, του Λβίβ, του Ιβάνο-Φρανκίβσκ και της πόλης του Κιέβου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται η γεωγραφική διαφοροποίηση των ουκρανικών εξαγωγών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι εξαγωγές αγαθών από την Ουκρανία με κέρδος πάνω από 1 εκατομμύρια δολαρίων αυξήθηκε σε 60 χώρες. Ο κύριος εμπορικός εταίρος της Ουκρανίας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση με μερίδιο 41,9% στον κύκλο εργασιών εξωτερικού εμπορίου της Ουκρανίας. Οι εξαγωγές προς την ΕΕ τον Ιανουάριο-Απρίλιο του 2018 ανήλθαν σε 6,6 δις δολάρια και αυξήθηκαν κατά 1,4 δις. δολάρια.

Ανάμεσα στις εξαγωγές από την Ουκρανία για 4 μήνες το 2018 υπήρχαν 342 νέα εμπορεύματα, άρα 46,1 εκ. δολάρια επιπλέων εξαγωγών. Μεταξύ αυτών, το μεγαλύτερο μερίδιο καταλαμβάνουν υδρογονάνθρακες, προπυλένιο - 29.7 εκ. δολάρια, σιδηροκράματα, σιδηροβανάδιο - 2,7 εκ. δολάρια, σιδηροδρομικά οχήματα για τη μεταφορά των εμπορευμάτων, βαγόνια-βυτία - 1,9 εκ. δολάρια, πετρέλαιο κίνησης - 1.3 εκ. δολάρια, προβολείς, συσκευές φωτογραφικής μεγέθυνσης - 1.1 εκ. δολάρια.

Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: uatv.ua