| sadowod.com | vivaspb.com |

Ηλεκτρικό μέσο μεταφοράς - η νέα βιομηχανία της σύγχρονης Ουκρανίας

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elektrokar00

Elektrokar00

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Volodimir Omeljan, στα εγκαίνια της δεύτερης διεθνούς έκθεσης των ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς Plug-In Ukraine.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου των Μεταφορών και των Ψηφιακών Υποδομών της Γερμανίας Rainer Bomba και ο Αντιπρόεδρος της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Ουκρανία, George Kent.

Ο Volodimir Omeljan σημείωσε ότι η αγορά των ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς έχει καλές προοπτικές στην Ουκρανία: «Στη δεύτερη έκθεση παρουσιάζονται περισσότεροι κατασκευαστές των ηλεκτρικών μέσων, σε σύγκριση με την πρώτη. Βλέπουμε ότι η αγορά αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ήδη κοντά. Το υπουργείο τα θέλει, και προσβλέπουμε στην υποστήριξη της κυβέρνησης και του Verkhovna Rada (κοινοβούλιο), προκειμένου να εξεταστούν όλες οι προοπτικές σχετικά με την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και την παραγωγή ανταλλακτικών και ηλεκτρικών οχημάτων στην Ουκρανία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο κλάδο της σύγχρονης Ουκρανίας».

Elektrokar1

Elektrokar1

Ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι τα στοιχεία του 2016 είναι ενθαρρυντικά: «Μπήκαμε στο top-5 χωρών της δυναμικής ανάπτυξης αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων και των φροντιστών τους. Έτσι, οι απόλυτοι αριθμοί εξακολουθούν να είναι μέτριοι. Βλέπουμε όμως την προθυμία των Ουκρανών για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει κίνητρο για τη ζήτηση αυτή. Πιστεύω ότι οι Ουκρανοί έχουν την ευκαιρία να ανέλθουν στην πρώτη πεντάδα, όχι μόνο στη δυναμική αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και στα ποσοστά παραγωγής τους. Έχουμε το κοίτασμα λιθίου, έχουμε τη βούληση της κυβέρνησης και των επενδυτών που έχουν συμφέρον».

Ο Volodimir Omeljan τόνισε επίσης ότι η ανάπτυξη των υποδομών είναι μία από τις προτεραιότητες των δραστηριοτήτων του Υπουργείου: «Η παραχώρηση των μεμονωμένων θέσεων, οι οποίες θα είναι εξοπλισμένες με φροντιστές, σε χώρους στάθμευσης εμπορικών κέντρων, σε κινηματογράφους, σε αθλητικά κέντρα και σε κτίρια των κρατικών αρχών, θα δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκίνητων και θα δώσουν κίνητρο για τη ζήτησή τους».

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 1