| sadowod.com | vivaspb.com |

Ανεξάρτητοι επιχειρηματίες και νομικά πρόσωπα μπορούν να εκμεταλλευτούν νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ταχύτερη εξυπηρέτηση

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

NewElectronicServices

NewElectronicServices

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας Παβλό Πετρένκο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κυβέρνησης.

Ο υπουργός παρουσίασε μια σειρά από νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι οποίες είναι σε μεγάλη ζήτηση από Ουκρανούς επιχειρηματίες και απλούς πολίτες.
Κατ’ αρχήν, είναι η καταγραφή στο μητρώο επιχειρηματιών σε απευθείας σύνδεση, που είναι δυνατή πλέον από 1η Μαρτίου 2017 στην κυβερνητική ιστοσελίδα και μέσω της διαδικτυακής πύλης του «Οίκου Δικαιοσύνης». 
«Επίσης, σήμερα δίνουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως η καταγραφή των αλλαγών στα δεδομένα σχετικά με ανεξάρτητους επιχειρηματίες», τόνισε ο κύριος Πετρένκο.
Σημείωσε ότι μια τέτοια υπηρεσία είναι απαραίτητη, αφού λαμβάνει 500.000 αιτήσεις ετησίως από Ουκρανούς επιχειρηματίες.
Η τρίτη on-line υπηρεσία για τους επιχειρηματίες είναι η διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.
«Για να μη μένουν σε ουρές με τα δικαιολογητικά και να ζητούν από τους γραφειοκράτες να κλείσουν τις επιχείρησης τους, τώρα τους δίνουμε αυτή την δυνατότητα στην ηλεκτρονική μας πύλη», εξήγησε ο κύριος Πετρένκο.
Και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο δίνει επίσης τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής των νομικών προσώπων και υποβολής των πληροφοριών σχετικά με τη νομική οντότητα στο Ενιαίο Κρατικό Μητρώο.


Μετάφραση: Κίρα Βερεστσάγκινα

Πηγή: 1