| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία ξαναξεκίνησε τις εξαγωγές πουλερικών στην ΕΕ

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησαν να ξαναξεκινήσουν οι εξαγωγές της ουκρανικής παραγωγής πουλερικών στην ΕΕ. Η διανομή κοτόπουλου στην ευρωπαϊκή αγορά πραγματοποιείται ήδη.

Το γεγονός αναφέρεται από την Υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Ουκρανίας.

«Το θέμα της περιφερειοποίησες υπήρξε ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα στην επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ως αποτέλεσμα των συζητήσεων και των αποφάσεων, η Ουκρανία και η ΕΕ έχουν ήδη εφαρμόσει την αρχή της περιφερειοποίησης στο εμπόριο πουλερικών και προϊόντων πουλερικών. Προς το παρόν οι εξαγωγές πουλερικών από την Ουκρανία έχουν ξαναξεκινήσει», δήλωσε ο Υπουργός Ταράς Κουτοβίι.

Σημειώνεται ότι η ανάκαμψη των εξαγωγών των πουλερικών ήταν το αποτέλεσμα μιας αμοιβαίας αναγνώρισης της αρχής της περιφερειοποίησης στο θέμα της γρίπης των πτηνών μεταξύ της Ουκρανίας και της ΕΕ. Ειδικότερα, η συμφωνία έκλεισε χάρη στην συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Ουκρανίας με τον Επίτροπο της ΕΕ, Vityanis Andryukaytis κατά τη διάρκεια της "Πράσινης Εβδομάδας" στο Βερολίνο και την ενεργή επικοινωνία με την Sante και με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των κρατών μελών της ΕΕ.

Μετάφραση: Αντονίνα Τσορνογκούζ

Πηγή: ukrinform.ua