| sadowod.com | vivaspb.com |

13 διεθνείς εταιρείες ενδιαφέρονται για το Τσερνόμπιλ

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Chornobyl investors0

13 διεθνείς εταιρείες έχουν εκφράσει την επιθυμία για την κατασκευή ηλιακών σταθμών παραγωγής ενέργειας στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ,

δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Οστάπ Σεμεράκ (Остап Семерак) σε συνέντευξη στο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επενδυτές είναι, μεταξύ άλλων, η κινεζική GCL System Integration Technology Co Ltd. και η China National Engineering Corp, οι οποίες σχεδιάζουν την κατασκευή παραγωγικής μονάδας ηλιακής ενέργειας ισχύος 1 GWt σε διάφορα στάδια.

Επίσης ενδιαφέρον εκδήλωσε γερμανική εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή εγκαταστάσεων που βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχει υποβάλει αίτηση για την κατασκευή εγκατάστασης παραγωγικής μονάδας ισχύος 500 MW.

Άλλες προτάσεις αφορούν μικρότερες εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων παραγωγής περίπου 20 MW. Εκτός από τις κινέζικες και γερμανικές εταιρείες, αιτήσεις έχουν υποβάλει εταιρείες της Ιρλανδίας, της Δανίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας.
«Οι εταιρείες ζήτησαν 20 με 1 000 εκτάρια για τα έργα τους», - είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο / τύπο, οι επενδυτές προσελκύονται από τις χαμηλές τιμές ενοικίασης γης και τις υπάρχουσες γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί για το ΠΣΠΕ Τσερνόμπιλ.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η Κίνα θα επενδύσει περισσότερα από $1 δις στη δημιουργία ενός ηλιακού πάρκου στην περιοχή του Τσερνόμπιλ.


Μετάφραση: Κίρα Βερεστσάγκινα

Πηγή: 1