| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι περισσότεροι Ουκρανοί αντιτίθενται στην ανταλλαγή της Κριμαίας με το Ντόνμπας για να τερματιστεί ο πόλεμος

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΚΡΙΜΑΙΑ

CrimeaUkrainians


Οι Ουκρανοί πιστεύουν ότι η Κριμαία είναι έδαφος της Ουκρανίας και ότι η Ρωσία θα συνεχίσει την επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες πολίτες της Ουκρανίας – το 65,8% – είναι κατά της ανταλλαγής της Κριμαίας με το Ντόνμπας για να τερματιστεί ο πόλεμος με την Ρωσική Ομοσπονδία.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παν-ουκρανικής έρευνας, η οποία διεξήχθη από το Ίδρυμα «Δημοκρατικές Πρωτοβουλίες» σε συνεργασία με το Κέντρο του Ραζουμκός από 16 έως 22 Αυγούστου του 2018.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν εάν αξίζει ή όχι η «ανταλλαγή» της Κριμαίας με το Ντόνμπας για να σταματήσει ο πόλεμος. Δηλαδή, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική με αντάλλαγμα την απόσυρση του ρωσικού στρατού από τα κατεχόμενα εδάφη του Ντόνμπας και τον τερματισμό της στήριξης και λεγόμενες «ΛΔΝτ» και «ΛΝτΛ».

Συγκεκριμένα, το 52,7% πιστεύουν ότι όχι, επειδή κατά την άποψή τους η Κριμαία είναι το έδαφος της Ουκρανίας. Άλλο 13,1% συμμερίζεται την άποψη, επειδή η Ρωσία έτσι ή αλλιώς θα συνεχίσει την επιθετική πολιτική έναντι της Ουκρανίας.
Το 10,8% πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να δεχτούν οποιεσδήποτε προτάσεις που θα οδηγήσουν στην ειρήνη, ακόμη και εις βάρος της Κριμαίας.
Μόνο το 5,2% πιστεύουν ότι αυτό είναι δυνατό εάν η Ρωσία καταβάλει αποζημίωση στην Ουκρανία .
Ενώ το 0,3% εκφράζουν τις δικές τους επιλογές. Ταυτόχρονα, το 17,9% δεν μπορούσαν να απαντήσουν.

Ξεχωριστά, οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν εάν είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν την αποκατάσταση των οικονομικών επιδοτήσεων για την Κριμαία από τον κρατικό προϋπολογισμό σε περίπτωση της επιστροφής στην Ουκρανία. Έτσι, το 34,1% πιστεύει ότι δεν είναι έτοιμοι, διότι κατά την άποψή τους η Κριμαία πρέπει να λύσει ανεξάρτητα τα οικονομικά της ζητήματα. Την ίδια στιγμή, το 24,6% υποστήριζε μάλλον, ναι. Και το 14,2% ότι μάλλον όχι. Το 9,8% ναι, φυσικά. Άλλοι 17,3% δεν μπορούσαν να απαντήσουν.

Η έρευνα διεξήχθη σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας, με εξαίρεση την Κριμαία και τα κατεχόμενα εδάφη των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ. Πήραν μέρος 2019 ερωτηθέντες ηλικίας 18 ετών και άνω. Το θεωρητικό σφάλμα δείγματος δεν υπερβαίνει το 2,3%.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1