| sadowod.com | vivaspb.com |

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις κατά των βουλευτών της Δούμας εκλεγμένους στην Κριμαία

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΚΡΙΜΑΙΑ

CrimeaNewSanctions

Η ΕΕ έχει προσθέσει στον κατάλογο των ιδιωτών και των επιχειρήσεων, για τις οποίες υπάρχουν κυρώσεις για την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας, οι οποίοι εκλέχτηκαν στην κατεχόμενη Κριμαία.

Η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Λαμβάνοντας υπόψη την οργάνωση των εκλογών από την Ρωσική Ομοσπονδία για την Δούμα στην παράνομα προσαρτημένη Κριμαία και στην Σεβαστούπολη, το Συμβούλιο θεωρεί ότι έξι μέλη πρέπει να προστεθούν στην λίστα των ιδιωτών και των επιχειρήσεων για τις οποίες υπάρχουν περιοριστικά μέτρα» , αναφέρει το έγγραφο.

Η λίστα περιλαμβάνει πέντε βουλευτές από την Κριμαία, τους Konstantin Bakharev, Ruslan Balbek, Andriy Kozenko, Svitlana Savchenko, Pavlo Shperov και το βουλευτή από τη Σεβαστούπολη Dmitry Belik.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις βουλευτικές εκλογές για τη Δούμα της Ρωσίας στην Κριμαία, τo Σεπτέμβριο εξελέγησαν οκτώ βουλευτές. Ωστόσο, για δύο από αυτούς (Natalia Poklonskaya και Michail Sheremet) η ΕΕ έχει ήδη ανακοινώσει κυρώσεις μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

Οι κυρώσεις για τους «βουλευτές από την Κριμαία» εισήχθησαν με πρωτοβουλία της Λιθουανίας.

 

Μετάφραση: Άννα Μανιάτη
Πηγή: 1