| sadowod.com | vivaspb.com |

Ταχύτερα από τον Τέσλα. Μηχανικός από το Χάρκοβο δημιούργησε μια εξαιρετικά γρήγορη μπαταρία

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μπαταρία του αυτοκινήτου, η οποία δημιουργήθηκε από τον Ουκρανό εφευρέτη, φορτίζει αρκετές φορές ταχύτερα από εκείνη που εγκαταστάθηκε στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla!

Ο Alexandros Tsikhmistro, ένας 44χρονος ηλεκτρολόγος από το Χάρκοβο, παρήγαγε μια μπαταρία για αυτοκίνητα, η οποία μπορεί να επαναφορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της μέσα σε 12 λεπτά. Ο χρόνος φόρτισης στο Tesla στο 80% μετριέται σε 40 λεπτά.

Η εν λόγω μπαταρία, με χωρητικότητα 24 κιλοβάτ, είναι εξοπλισμένη με ένα μοναδικό πυροσβεστικό σύστημα, καθώς κι ένα σύστημα θέρμανσης και ψύξης. Το βάρος της μπαταρίας είναι 15 κιλά. Για την κατασκευή της, ο εφευρέτης που πατένταρε τη συσκευή του, χρησιμοποίησε στοιχεία του Tesla. Στην παραγωγή των υπολοίπων στοιχείων έλαβαν μέρος 10 επιχειρήσεις από το Χάρκοβο.

Ο Tsikhmistro σημείωσε ότι το αυτοκίνητο Tesla χρειάζεται 75 λεπτά για να φορτίσει πλήρως, ενώ για τη δική μπαταρία αρκούν μόλις 20 λεπτά. Σύμφωνα με τον ίδιο, για τη βιομηχανική παραγωγή των μπαταριών απαιτούνται 2-3 εκατομμύρια δολάρια. Ο μηχανικός από το Χάρκοβο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κινεζικές και ευρωπαϊκές εταιρείες.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: nv.ua