| sadowod.com | vivaspb.com |

Η 25η Ιούλη έγινε η ημέρα μνήμης του 17-χρονου Ήρωα της Ουκρανίας Στεπάν Τσουμπένκο, τον οποίον σκότωσαν οι τρομοκράτες της “Λ.Δ.Ντ.”

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Chubenko0

Ο Στεπάν Τσουμπένκο (11 Νοέμβρη 1997, Κραματόρσκ (περιοχή Ντόνετσκ) - 25 Ιούλη 2014, περιοχή Ντόνετσκ) - φοιτητής και πατριώτης, τερματοφύλακας της ομάδας FC "Avanguard" (Κραματόρσκ), βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από ρωσόφιλους - τρομοκράτες της “Λ.Δ.Ντ.” και έγινε Εθνικός Ήρωας της Ουκρανίας.

Από την αρχή των φιλο-ρωσικές διαμαρτυρίες στην Ουκρανία το 2014, ο Στεπάν μαζί με τους φιλους πήρε μέρος σε αγώνες για να υποστηρίξουν την ακεραιότητα της Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκαν στο Κραματόρσκ. Διακινδυνεύοντας τη ζωή του, ο Στεπάν κατέβασε την σημαία της «Λ.Δ.Ντ.» στην Πλατεία του Δήμου του Κραματόρσκ.

Τον Ιούνιο 2014, ο Στεπάν πήγε σε ένα φίλο στο Κίεβο. Στις 23 Ιούνη αποφάσισε να γυρίσει με το τρένο στην πόλη του. Τον συνέλαβαν στο σταθμό του Ντόνετσκ οι τρομοκράτες της ομάδας «Κερτς», σύμφωνα με μια εκδοχή, για την κίτρινη και μπλε κορδέλα στο σακίδιό του, από την άλλη - επειδή μίλησε κατά του διαχωρισμού της χώρας και τη δημιουργία αυτόνομων δημοκρατιών. Τότε είχε εξαφανιστεί. Το πτώμα του βρέθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Chubenko1

Chubenko1


Στις 7 Οκτωβρίου 2014, ο εκπρόσωπος Τύπου της FC “Avanguard”, Κωνσταντίν Μποτσιούν δήλωσε: “Το ότι μόνο τώρα εμφανίστηκε αυτή η τρομερή αλήθεια, για άλλη μια φορά δείχνει τι άνθρωποι κατέλαβαν την εξουσία στο Ντονμπάς.” Επιπλέον, ο Μποτσιούν πρότεινε να δημιουργηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου για τη νεολαία στη μνήμη του Στεπάν Τσουμπένκο - το «νεαρό μαχητή, ο οποίος υπερασπίστηκε την ιδέα της ενότητας της Ουκρανίας».

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε τον 2016 και συνεχίστηκε φέτος.

Στον Στεπάν Τσουμπένκο απονεμήθηκε το παράσημο “Εθνικός Ήρωας της Ουκρανίας” - 8/5/2016 και το παράσημο “Για το θάρρος” - 28/6/2017.


Ολεξάνδρα Τσιούπεκ

Πηγή: 1