| sadowod.com | vivaspb.com |

Error in function loadImage: The image could not be loaded.

Error in function redimToSize: The original image has not been loaded.

Error in function saveImage: There is no processed image to save.

Στην περιοχή του Ντόνετσκ ξαναχτίσθηκαν τρεις γέφυρες

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Severodonetsk1

Severodonetsk1

Στην τελευταία ημέρα του 2016, άνοιξε η κυκλοφορία στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Kazennyi Torets, η οποία βρίσκεται κοντά στο χωριό Semenovka (περιοχή του Σλοβιάνσκ).

KazennyiTorets0

KazennyiTorets1

KazennyiTorets1

Το μήκος της νέας κατασκευής είναι 96,9 μ, πλάτος 9,5 μ. Το κόστος των 37,2 εκατ. χριβνών διατέθηκε από το Κρατικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από τον περιφερειακό προϋπολογισμό.



Στις 27 Δεκεμβρίου του 2016 παραδόθηκε σε λειτουργία η ανακατασκευασμένη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Sukha Plotva (κοντά στο Seversk), κατεστραμμένη από Ρώσους μαχητές το 2014.

SuhaPlotva0

SuhaPlotva1

SuhaPlotva1

Για την ανακατασκευή της γέφυρας διατέθηκαν 12,4 εκ. χρίβνας από το Δημόσιο Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 1,3 εκ. χρίβνας από τον περιφερειακό προϋπολογισμό.

Χάρη στην υποστήριξη της επιχορήγησης της ΕΕ, από τις 6 Δεκέμβρη του 2016 είναι επίσης δυνατόν για αυτοκίνητα και πεζούς να κυκλοφορούν μεταξύ του Severodonetsk και του Lysychansk μέσω του ποταμού Siverskyi Donets.

Severodonetsk0

Severodonetsk0

Αντικαταστάθηκαν 2,800 τ. μ. του οδοστρώματος και 900 τ. μ. πεζοδρόμιου, 580 μ. περίφραξης, αποκαταστάθηκε ο φωτισμός στα πάνω και κάτω μέρη της γέφυρας και ο φωτισμός έκτακτης ανάγκης, καθώς και εγκαταστάθηκε εξοπλισμός βίντεο-παρακολούθησης και τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις μεταξύ του Severodonetsk και του Lysychansk.

Severodonetsk1

Severodonetsk1


Το συνολικό μήκος της γέφυρας είναι 288 μέτρα, με πλάτος 7 μέτρα. Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της συμβολής της ΕΕ ποσού 1.430.048 ευρώ και του δημοτικού συμβουλίου, 99.906 ευρώ.

Στην περιοχή του Ντόνετσκ υπάρχουν 7 γέφυρες κατεστραμμένες το 2014 από τους ρωσόφιλους μαχητές, αλλά όλες είναι σε γκρι ζώνη, όπου και μέχρι στιγμής, δεν είναι δυνατόν για τις ουκρανικές αρχές να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση. Το επόμενο έτος στην περιοχή του Ντόνετσκ έχει προγραμματίσει η αποκατάσταση 47 γεφυρών, στις οποίες εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια δεν έχουν γίνει επισκευές.


Άννα Μανιάτη