| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Washington Post δημοσίευσε τα πρόσωπα των Ουκρανών ηρώων

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WashingtonPostHeroes00

WashingtonPostHeroes00

Στις 5 Δεκεμβρίου 1994, η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία υπέγραψαν το Υπόμνημα της Βουδαπέστης σχετικά με τη χορήγηση εγγυήσεων ασφαλείας στην Ουκρανία από την απειλή ή τη χρήση βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτικής ανεξαρτησίας, ως αντάλλαγμα για την απόσυρση των πυρηνικών όπλων.

"Το Φεβρουάριο του 2014, η Ρωσία εισέβαλε στην ουκρανική Κριμαία. Τον Απρίλιο του 2014, τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην ανατολική Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα της επιθετικότητας του Πούτιν σκοτώθηκαν πάνω από 10 χιλιάδες Ουκρανοί, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους», σημειώνει το άρθρο.

Οι Ουκρανοί ήρωες - στρατιώτες, εθελοντές, γιατροί, ιερείς και δημοσιογράφοι σήμερα είναι η «αποκλειστική και άνευ όρων εγγύηση της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Η αμερικανική εφημερίδα με τη μεγάλη επιρροή «The Washington Post», στο κεντρικό δισέλιδο της κυριακάτικης έκδοσης τοποθέτησε φωτογραφίες των Ουκρανών ηρώων που υπερασπίζουν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και στέκονται στην πλευρά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αναφέρει το Ukrinform.

"Κοιτάξτε προσεκτικά τα πρόσωπα των ηρώων», λέει ο τίτλος της δημοσίευσης, η οποία απεικονίζει τα πορτρέτα των 63 Oυκρανών, ανδρών και γυναικών που έχουν δείξει θάρρος για την υπεράσπιση της πατρίδας. 

Η ιστορία του κάθε ήρωα μπορεί να βρεθεί στο herofaces.org (κάντε κλικ στη φωτογραφία).


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1