| sadowod.com | vivaspb.com |

Τρένο υψηλής ταχύτητας θα συνδέσει το Κίεβο με το αεροδρόμιο Boryspil

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

BoryspilTrain0

BoryspilTrain0

Στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ουκρανίας «Boryspil», ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των σιδηροδρομικών πλατφόρμων όπου θα φτάνουν τρένα, ή πιο συγκεκριμένα, αυτοκινητάμαξες από την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα σχέδια του έργου, η γραμμή θα περάσει από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, μέσω του σταθμού «Vydubychi» στο αεροδρόμιο «Boryspil» (Terminal D ). Και μάλιστα οι σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται δίπλα με τους σταθμούς μετρό «Vokzalna» και «Vydubychi».

Ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ των τελικών σταθμών θα διαρκέσει 35 λεπτά. Η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας θα ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

BoryspilTrain00

BoryspilTrain00


Η ιδέα της δημιουργίας σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ του Κιέβου και του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας προέκυψε από το 2011. Αλλά δεν υλοποιήθηκε, ωστόσο, όπως όλα τα άλλα λεγόμενα «εθνικά σχέδια» εποχής του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε στη συνέχεια να αναβιώσει το έργο. Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4 Ιούνιου 2018 εγκρίθηκαν οι κατασκευές, στις οποίες, σύμφωνα με έγγραφο δόθηκαν 13,5 μήνες και 583,240 εκ. γρίβνες.


Άννα Μανιάτη