| sadowod.com | vivaspb.com |

Το ταχύτερο zip line στην Ευρώπη βρίσκεται στην Ουκρανία

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ZipLine

Στο χωριό Μιγκία (Мигія) στην περιοχή Μικολάιβ κοντά στη Μαύρη λίμνη (λίμνη ραδονίου), λειτουργεί ένα zip line υψηλής ταχύτητας.

Σύμφωνα με την Ολένα Τριφόνοβα (Олена Тріфонова), η ακτιβίστρια και πρόεδρος της δημόσιας οργάνωσης "Καλή πόλη" το zip line είναι το ταχύτερο στην Ευρώπη. Η κάθοδος ξεκινά από το ύψος 500 μέτρων, από ένα πλάτωμα παρατήρησης και περνάει πάνω από όλη τη λίμνη ραδονίου.

Σύμφωνα με την ίδοια, οι επενδυτές έχουν παραγγείλει το μηχανισμό πέδησης στις ΗΠΑ, διότι η Ουκρανία δεν έχει εμπειρία στην κατασκευή τέτοιου εξοπλισμού για καλωδιακές γραμμές υψηλής ταχύτητας.



Η περιοχή βορειοδυτικά της επαρχίας Μικολάϊβ, όπου διατηρούνται μοναδικά φυσικά συγκροτήματα και αντικείμενα, προσελκύει πάντα τους τουρίστες. Μεταξύ άλλων υπάρχει ένα λατομείο γρανίτη στο χωριό Μιγκία, στην έκταση του περιφερειακού εθνικού πάρκου "Στέπα Γρανίτη Πομπούζια". Μετά τις πλημμύρες, το λατομείο μετατράπηκε σε μια λίμνη με ένα ασυνήθιστα μπλε χρώμα νερού. Το βάθος της είναι πάνω από 40 μέτρα. Πέρυσι, ακτιβιστές τοποθέτησαν ένα πλήρες πλάτωμα παρατήρησης με θέα το πανέμορφο τοπίο.

Οι επενδυτές που κατασκεύασαν το zip line εδώ προβλέπουν μεγάλη ζήτηση από τους τουρίστες, καθώς η Μιγκία εξακολουθεί να ονομάζεται πρωτεύουσα του ουκρανικού ράφτινγκ.


Μετάφραση: Κίρα Βερεστσάγκινα