| sadowod.com | vivaspb.com |

Τα 5 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στα Καρπάθια

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Dragobrat, Yasinia

Το πιο αλπικό χιονοδρομικό κέντρο όχι μόνο στα Καρπάθια, αλλά σε όλη την Ουκρανία, είναι το Dragobrat. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων, στους πρόποδες του βουνού Stig το οποίο έχει ύψος 1707 μέτρα, κοντά στον ορεινό όγκο Bliznuk (1.883 μέτρα). Λόγω του γεγονότος ότι το κέντρο βρίσκεται σε τέτοιο ύψος, είναι εγγυημένη η κάλυψή του από επίστρωση χιονιού.

Pylypets, Intermountain

Στο μεγαλύτερο χωριό του Intermountain, σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων στις όχθες του βουνίσιου ποταμιού, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Pylypets. Διάσημο για το γραφικό τοπίο του. Από αυτό το σημείο αρχίζει επίσης η πορεία των τουριστών που θέλουν να δουν τον απίστευτα όμορφο καταρράκτη Shipit.

 

 

 

 

Krasiya, Vishka

Το κέντρο Krasiya βρίσκεται στο βουνό των 1.036 μέτρων, γι’ αυτό και έχει γίνει ένα τέλειο μέρος για σκι. Ακόμη και κατά τη σοβιετική εποχή, υπήρχε εκεί χιονοδρομικό κέντρο, αλλά και ήταν το μόνο στην Ουκρανία με καρέκλες ανελκυστήρα. Οι πλαγιές του βουνού είναι εξαιρετικά άνετες και ευέλικτες, άρα και κατάλληλες τόσο για αρχάριους όσο και για επαγγελματίες. Η εποχή του σκι διαρκεί από το Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, και μερικά από τα μονοπάτια έχουν την δυνατότητα της τεχνητής χιονοκάλυψης.

Podobovets, Volovets

Στο γραφικό ορεινό χωριό της επαρχίας Volovets, βρίσκεται χιονοδρομικό κέντρο σε υψόμετρο 950 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στους πρόποδες του όρους Velikiy Verh, στην κοιλάδα Borzhava. Αυτό το κέντρο μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα καλύτερα στα Καρπάθια και στην Ουκρανία.

 

 

 

 

Izky

Το κέντρο Izky βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων. Ο πλησιέστερος Σιδηροδρομικός Σταθμός είναι αυτός του χωριού Volovets, ενώ επίσης κοντά βρίσκονται οι ανελκυστήρες του χιονοδρομικού κέντρου Podobovets. Μερικές διαδρομές είναι μακρύτερες, διότι περνούν πλαγίως του κεντρικού δρόμου, μέσα από δάσος.

 

 

 

 

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: thecity.com.ua