| sadowod.com | vivaspb.com |

Στην Καλμίκια Ρωσίας για δεύτερη φορά στις τρεις ημέρες πραγματοποιήθηκαν πορείες εναντίον του νέου δημάρχου της Ελιστά

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΡΩΣΙΑ

 Kalmykia1

Πρόκειται για τον πρώην επικεφαλή της "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ" Ντμίτρι Τραπέζνικοφ.

Στην Ελίστα, πρωτεύουσα της Καλμύκιας (Ρωσία), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για την παραίτηση του νέου δημάρχου της πόλης, Ντμίτρι Τραπέζνικοφ, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ" (DPR).

"Ο διορισμός του Τραπέζνικοφ αντιβαίνει στην ομοσπονδιακή και δημοκρατική νομοθεσία. Δεν είναι ντόπιος, δεν είναι ούτε καν πολίτης της Ρωσίας. Είναι ένας ξένος. Αυτό ενόχλησε τους συμμετέχοντες στη σημερινή συγκέντρωση ", δήλωσε στη Interfax ο Μπατιἰρ Μπόρομανγκναέφ, επικεφαλής του περιφερειακού παραρτήματος του κόμματος «Yabloko».

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 300 άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Σύμφωνα με την RIA Kalmykia, οι διοργανωτές κάλεσαν την συγκέντρωση "Προσευχή", σχημάτισαν έναν κύκλο στο κέντρο του οποίου μιλούσαν όλοι για τα γεγονότα αυτἀ. Σύμφωνα με τον "Καύκασο. Πραγματικότητα ", η αστυνομία παρακολούθησε τη διαμαρτυρία, αλλά κανένας από τους διαδηλωτές δεν συνελήφθη.

Ο Ντμίτρι Τραπέζνικοφ ήταν επικεφαλής της "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ" από 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2018 - μετά τη δολοφονία του προηγούμενου ηγέτη Αλέξανδρο Ζαχάρτσενκο.

Ο Τραπέζνικοφ έγινε επικεφαλής της Ελαστά στις 26 Σεπτεμβρίου. Στις 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε πρώτη πορεία στην πόλη εναντίον του νέου δημάρχου.

Ο επικεφαλής της Καλμίκια Μπατού Χάσικοφ έχει ονομάσει τον Τραπέζνικοφ ως διαχειριστή κατά της κρίσης, η εμπειρία του οποίου θα είναι χρήσιμη για την αποκατάσταση της αστικής οικονομίας της Ελαστά. Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο διορισμός του δήμαρχου της Ελίστα είναι το προνόμιο του επικεφαλής της Καλμίκιας.


Γιούλια Γκολοβάν