| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία και τη Γεωργία - έκθεση Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΡΩΣΙΑ

Η έκθεση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, η εαρινή σύνοδος της οποίας πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία το Σάββατο, επιρρίπτει στη Ρωσία την ευθύνη για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία και τη Γεωργία.
Αυτό αναφέρθηκε στη σελίδα του Facebook από την πρόεδρο της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, Iryna Fris.
 
Η έκθεση, με τίτλο «Προώθηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας», η οποία παρουσιάστηκε από την κεντρική ομιλήτρια Ulla Schmidt, αναδεικνύει τεράστιες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.
«Οι ομιλητές υποστήριξαν τις διατριβές για την ευθύνη της Ρωσίας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όχι μόνο στα ανατολικά της Ουκρανίας, αλλά και στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία», σημείωσε η Fris.
 
Σύμφωνα με την Ulla Schmidt, μια γρήγορη λύση στη σύγκρουση στο Ντονμπάς είναι μη ρεαλιστική. Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ αναγνωρίζουν ότι η ουκρανική ηγεσία επιδιώκει «να μιλάει με τους ανθρώπους και να μην επιλύσει τη σύγκρουση με στρατιωτικές μεθόδους».
 
«Το βασικό καθήκον σήμερα είναι η κατάπαυση του πυρός, αλλά δεν παρατηρείται καμία πρόοδος από τις αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες», δήλωσε η Fris.
 
Σύμφωνα με αυτήν, ο ομιλητής περιγράφει με σαφήνεια την κατάσταση στο Ντονπμάς και την Κριμαία. Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι χώρες πρέπει να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία.
 
Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: eurointegration.com.ua