| sadowod.com | vivaspb.com |

Η νέα κυβέρνηση της Μολδαβίας θα ενισχύσει τη συνεργασία με την Ουκρανία

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Sandu

Sandu

Η νέα κυβέρνηση της Μολδαβίας σχεδιάζει να ενισχύσει τη συνεργασία με την Ουκρανία και βλέπει την στρατηγική εταιρική σχέση ως έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της ασφάλειας της χώρας.

Αυτό δήλωσε η πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου σε συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, στις 11 Ιουλίου 2019.

Σύμφωνα με αυτήν, έχουν συζητήσει με τον Ζελένσκι τρεις κατηγορίες θεμάτων: περιφερειακή ασφάλεια, ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, διμερείς σχέσεις και εσωτερικές μεταρρυθμίσεις.

«Η Μολδαβία εξετάζει το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας με την Ουκρανία ως σημαντική αρχή της ασφάλειάς της. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η εφαρμογή της συμφωνίας σύνδεσης είναι οι κοινοί μας στόχοι», δήλωσε η Σάντου.

Τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση της Μολδαβίας επιθυμεί να συνεργαστεί στενότερα με την Ουκρανία στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα.

«Θέλουμε να καθιερώσουμε τον πλήρη έλεγχο των συνόρων για την προστασία των συνόρων μας από την εγκληματικότητα και το λαθρεμπόριο», είπε η πρωθυπουργός.


Πηγή: 1