| sadowod.com | vivaspb.com |

Στους δρόμους οι αγρότες: Πού θα στήσουν μπλόκα

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι αγρότες κατεβαίνουν και πάλι στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα σε αρκετές περιοχές της χώρας, ζητώντας τη μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.

Για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (28/01)) έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση από τους αγρότες της Αιγιάλειας. Συγκεκριμένα θα συγκεντρωθούν στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αιγίου, στο ρεύμα προς Πάτρα. Την ίδια στιγμή από το απόγευμα της Κυριακής, άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στον Πύργο.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» αναφέρει:«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Συμμετέχουμε στην πανελλαδικά συντονισμένη αγροτική κινητοποίηση ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει προκειμένου να συγκεντρώσει τη γη και τη παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών, να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Παράλληλα, οι αγρότες της Θεσσαλίας θα προχωρήσουν σήμερα σε μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Ανωγείων στην Κρήτη προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 12:00 στο Μετόχι.

Πηγή: newsbomb.gr