| sadowod.com | vivaspb.com |

Συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών - «Φρούριο» η Βουλή - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι φορείς που αποτελούν την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών με νέα συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη (24/1) στις 18:00 το απόγευμα έξω από την Βουλή, χωρίς εξέδρες και ομιλητές, οπότε και θα ψηφίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, εκπρόσωποι του φορέα «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία», της «Επιτροπής για διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών» και των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, ζήτησαν ευθέως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να αναλάβει ευθύνες και πρωτοβουλίες, ώστε να μην επικυρωθεί η Συμφωνία που χαρίζει όνομα, γλώσσα και ταυτότητα στα Σκόπια.

«Αστακός» η Αθήνα για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στους δρόμους θα βρίσκονται σήμερα 1.500 αστυνομικοί για να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και πως δεν θα υπάρξουν εντάσεις στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Από βράδυ της Τετάρτης (23/1), σε κλοιό ασφαλείας έχουν βρεθεί το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και η Βουλή.

Την Πέμπτη (24/1) πρωί, γύρω από το Σύνταγμα θα στηθούν τέσσερις φραγμοί με κλούβες –στα λουλουδάδικα, στην Ηρώδου Αττικού, στο Ζάππειο και στη Βασιλίσσης Όλγας.

Ουσιαστικά, μπροστά στην είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας θα δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη που δεν θα επιτρέπει στους συγκεντρωμένους να φτάσουν μέχρι το κτήριο.

Την ίδια ώρα, θα υπάρχουν διπλές διμοιρίες στα σκαλοπάτια δεξιά και αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν μέσα στον Εθνικό Κήπο.

Αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες γύρω από τα Εξάρχεια για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικροεστίες έντασης μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών.

Πηγή: newsbomb.gr