| sadowod.com | vivaspb.com |

ΑΤ Ομόνοιας: "Ήθελαν νεκρούς" λένε οι αστυνομικοί και απαιτούν αντίδραση

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Omonia

Τεράστιες είναι οι αντιδράσεις στους κόλπους των συνδικαλιστών της Αστυνομίας και όχι μόνο μετά την εμπρηστική καταδρομική επίθεση που σημειώθηκε μάλιστα σε ώρα αιχμής στην καρδιά της Αθήνας και σε ένα γεμάτο από περαστικούς και αυτοκίνητα κέντρο, στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, περίπου 10 λεπτά πριν τις 9 το βράδυ.

Ομάδα 50 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος επί της οδού Βερανζέρου με βροχή από βόμβες μολότοφ και πέτρες και στη συνέχεια διέφυγαν προς τα Εξάρχεια.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να παραδοθούν στις φλόγες 5 σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, 3 υπηρεσιακά οχήματα του Αστυνομικού Τμήματος και ένα βανάκι μεταγωγών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών επί της Πλατείας Λαυρίου, ενώ μαύρισμα υπέστη από βόμβα μολότοφ και η σκοπιά του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας. Από θαύμα δεν εξερράγη βόμβα μολότοφ στο παράθυρο του κρατητηρίου.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, δύο υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα και δύο τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι τρεις εξ αυτών αποχώρησαν χθες το βράδυ μετά την παροχή των Πρώτων Βοηθειών και ο τέταρτος σήμερα το πρωί, ενώ από τις έρευνες που ακολούθησαν στην γύρω περιοχή δεν σημειώθηκε ούτε μία προσαγωγή υπόπτου.

Για το περιστατικό και τις αντιδράσεις που ετοιμάζουν οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας πλέον, μίλησε στο News24/7 ο Αντιπρόεδρος Θεμάτων Μελετών - Επιμόρφωσης Αστυνομικών & Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ κ. Σταύρος Μπαλάσκας:

«Η επίθεση έγινε μέσα σε 3-4 λεπτά. Χαρακτηρίζεται δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών διότι από τη αγριότητα και από τον τρόπο που διεπράχθη καταλαβαίνουμε ότι ήθελαν νεκρό αστυνομικό. Είναι καθαρά απόπειρα δολοφονίας. Οι «γνωστοί-άγνωστοι» έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν. Μπαίνουν πλέον μέσα στην καρδιά της Αθήνας, μέσα στην Ομόνοια και προσπαθούν να σκοτώσουν ένστολους αστυνομικούς και εμείς έχουμε τρία πράγματα να πούμε μόνο. Πρώτον τους ξέρουμε. Δεύτερον είναι πλέον δολοφόνοι και τρίτον δώστε μας εντολή επιτέλους να τους πιάσουμε».

δείτε εδώ ολόκληρο άρθροδείτε εδώ ολόκληρο άρθρο