| sadowod.com | vivaspb.com |

Ίμια – Τι συμβαίνει στο Αιγαίο μία ημέρα μετά το θερμό επεισόδιο που προκάλεσαν οι Τούρκοι

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλήρης αποκλιμάκωση της έντασης παρατηρείται, τις τελευταίες ώρες, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, μετά το θερμό επεισόδιο που προκάλεσε η Τουρκία στα Ίμια, όταν τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος 090 ΓΑΥΔΟΣ, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,ότι στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκονται διαρκώς δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος που παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τουρκικής ακταιωρού που πλέει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος 090 έχει αντικατασταθεί στον επιχειρησιακό βραχίονα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ήδη με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 070 που έχει κι αυτό 27 άτομα πλήρωμα.

Το «ΓΑΥΔΟΣ» αναμένεται να επιστρέψει σύντομα και αυτό στην επιχειρησιακή του δράση, αφού προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση της μικρής ζημιάς που έχει υποστεί στα κάγκελα, στο κάλυμμα του αεραγωγού που συνδέεται με το μηχανοστάσιο και στον ιστό του ασυρμάτου.
Το «ΓΑΥΔΟΣ» αναμένεται
να ελεγχθεί από τεχνικούς της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων.

Πηγή: newsbomb.gr