| sadowod.com | vivaspb.com |

Τσίπρας: Θέλουμε οριστική λύση στις 15 Ιουνίου - Είναι η σειρά των δανειστών

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τιμητική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την πρόσκληση να μιλήσει σε αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση, όπως τόνισε από το βήμα του Συνεδρίου Concordia Europe Summit, σημειώνοντας πως είναι αναγκαίες αυτές οι πρωτοβουλίες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για τη μετάβαση της χώρας σε μια περίοδο ανάπτυξης. Τόνισε πως η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες στρεβλών επιλογών είτε λόγω των προηγούμενων πολιτικών είτε λόγο των εταίρων μας στην Ευρώπη που υπέδειξαν τη λάθος συνταγή για την υπέρβαση της κρίσης.

«Μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
 

«Να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια η κυβέρνηση, οι εταίροι, η κοινωνία και οι υγιείς επιχειρηματικότητα για να παραχθεί νέος πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως σύμφωνα με τα θετικά οικονομικά στοιχεία η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει το μέλλον. «Οι εταίροι μας θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο να μπει η ανάπτυξη στην ατζέντα των προτεραιοτήτων». «Έχουμε τις επόμενες ημέρες τη δυνατότητα να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με το ερχόμενο Eurogroup, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε πως «με συγκεκριμένες λύσεις υπάρχει διέξοδος αρκεί να μην προσκρούσει σε σκοπιμότητες που θα την εμποδίσουν».

«Μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους δανειστές λέγοντας πως, «είναι η σειρά των δανειστών και εταίρων μας να κάνουν αυτό που μπορούν αλλά κι αυτό που οφείλουν. Αυτό που δικαιούμαστε με βάση τις συμφωνίες».

«Έχουμε κάνει κάνει περισσότερα από όσα οφείλαμε για να μην διακινδυνεύσουμε την υλοποίηση του προγράμματος» , είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στην Ελλάδα την πορεία προς την ανάπτυξη, γιατί αυτό δεν είναι μόνο προς όφελος της Ελλάδας αλλά και προς το συμφέρον των πιστωτών και της Ευρώπης ως οικονομικού και κοινωνικού εγχειρήματος.

Ζήτησε από τους εταίρους να προσδιορίσουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ώστε να δωθεί η δυνατότητα σε όλους και στην ΕΚΤ να προχωρήσουν στην έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Πηγή: newsbomb.gr